Sestavine:
350 gramov brezglutenskih Schaer špagetov (ali klasičnih špagetov)
3-4 česni
2 žlici oljčnega olja
400 ml paradižnikovih zmiksanih pelatov
2 sveža paradižnika
2-3 dcl jabolčnika
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
svež nariban parmezan po okusu
Postopek:
NatisniČesen naribamo na drobno. Paradižnik narežemo na drobno.
V ponev dodamo 2 žlici oljčnega olja in na njem popečemo česen, da zadiši. Takrat prilijemo pelate, jabolčnik in dodamo narezan paradižnik in sol. Posodo pokrijemo in na nizkem ognju kuhamo 25 minut.
Zadnjih 10 minut v soljen vrel krop stresemo špagete in jih skuhamo al-dente. Omako prelijemo čez kuhane špagete in po želji potresemo s parmezanom.
Brezglutenski špageti v paradižnikovi omaki z jabolčnikom, so popolne za jesenske dni, ko je v izobilju domačega jabolčnika. Brez skrbi omaka ne bo imela okusa po jabolkih, ampak bo jabolčnik le dodal bolj bogat okus.