Anina kuhinja

Preurejanje otroške sobe in iskanje možnosti na sejmu MOS

Preurejanje otroške sobe in iskanje možnosti na sejmu MOS

Letos sva se z dragim odločila, da zopet skočiva pogledat na sejem MOS. Na sejmih ponavadi najdeva točno to, kar iščeva. Tokrat sva iskala rešitve za otroško sobo.

Najina otroka spita v podaljšanih posteljicah najine zakonske postelje. Vbistvu spita malo mešano. Včasih na svojih posteljicah lep del noči, spet druge noči bolj ali manj vsak pod eno mojo roko. In iskreno ne bi menjala. Zame so to eni najlepših trenutkov in nežno se borim proti času, ko bosta spala sama v svoji sobi. Trenutno nam ta način ustreza vsem.

Ideja je bila, da oba malčka preseliva v svojo sobo, ko bo Liam star eno leto. Pa je bilo takrat najslabše obdobje s Timonovimi alergijami in sem ga cele noči praskala, povijala, … tako smo ta čas prestavili. Z dragim sva vmes v otroški sobi ustvarila svoj delovni studio za fotografiranje hrane in snemanje video receptov in debata o selitvi otrok v svoje sobe je kar sama izginila.

Priznam, da trenutno v tem momentu še nisem čisto za da gresta spati v svojo sobo. Timon sploh z nego rok in stopal zaradi bakterije ponoči zahteva še veliko pozornosti, Liam se ponoči še vedno doji in ne predstavljam si, da bi celo noč hodila v drugo sobo skrbeti za enega in potem za drugega. Preprosto je lažje in bolj prijetno imeti oba pri meni.

Vseeno sva z dragim začela aktivno razmišljati kako bova s prostorom, ko bo čas za selitev. Malce sva razmišljala o prizidku, ker nama manjka ena večja delovna soba. Po drugi strani, pa delati prizidek na staro hišo, zaradi potrebe po eni sobi… Najin mini studio bo najbrž moral ostati v otroški sobi, kar pomeni da bova nujno potrebovala pograd. Razmišljala sva da bi mogoče enega nabavila že sedaj, da se otroka počasi zaljubita vanj.

Vsekakor se nama je ideja obiska sejma MOS, zdela super, da si pogledava možnosti. Tam je na kupu namreč vse. Od mojstrov za prizidke, do pogradov… sejem je zares neverjetno ogromen. Sama sva se koncentrirala na del DOM in sva potrebovala dobre 4 ure, da sva si ga ogledala.

Vmes sem sama tudi malce zavila na kakšen kulinarični del in si kupila nekaj ročno narejenih posodic. 😀

Ugotovila sva, da bi bil prizidek preprosto prevelik zalogaj in da bova rajše poskusila s pametnim razporejevanjem v otroški/delovni sobi. Mogoče bova najin mali studio celo prenesla v najino sobo, ko bova umaknila otroški posteljici.

Vsekakor sva našla luštne možnosti da maksimalno izkoristiva prostor. Od slik/ogledala za ogrevanje prostora namesto radiatorja da prihraniš prostor, do prelepega otroškega pograda z vgrajeno omarico…

Vsekakor sva se imela prav super. Sva si obisk vzela tudi kot druženje za naju brez otročkov, saj sta bila vmes v vrtcu. Čeprav sem potem ugotovila, da bi jih lahko vzela s seboj, saj je sejem ponujal kar nekaj zanimivih igral.

Najin dan si lahko ogledate tudi v videu spodaj. 😉