Anina kuhinja

Je primerno dati manjše darilo tudi sorojencu od slavljenca?

Je primerno dati manjše darilo tudi sorojencu od slavljenca?

Naš Timon jutri praznuje 4 leta, ki so noro hitro zletela mimo mene. Včasih se moram prav zabremzati da se ulovim v manjših trenutkih, saj imam občutek kot da bi drugače kar zleteli mimo mene.

Letos smo prvič zares nestrpno pričakovali rojstni dan – no, še vedno ga, saj bo šele jutri. Ampak že mesece štejemo tedne in zdaj dneve do njegovega posebnega dne. Vsakič ko je kdo v zadnje pol leta praznoval smo imeli debate o tem kdaj bo prišel njegov rojstni dan in te hude nestrpnosti prejšnja leta ni bilo. Letos pa je to pričakovanje zares prišlo na največjo razsežnost in priznam da tudi jaz prvič čutim večji pritisk, da naredim njegov dan zares prelep. Vsakič ko ga vprašam, kaj si želi za rojstni dan, mi našteje kaj novega, ampak dve stvari ostajata stalnici in to je kolo – s katerim smo čakali na rojstni dan in vožnja z vlakom/avtobusom. Timon še nikoli ni bil na vlaku ali avtobusu zaradi njegove hude alergije na pršico, toda zaradi njegove močne vztrajne želje sva se odločila, da se potrudiva uresničiti tudi ta del. Avtobus bo še malo počakal, saj ima poleg oblazinjenih sedežev tudi preproge in zavese – kar je prava nočna mora za nas. Smo pa danes uresničili vsaj željo po vlaku. In izkušnja je bila zares posebna. 🙂

Zadnjič ko sva z dragim kupovala stvari za praznovanje, sva avtomatično nekaj vzela še za Liama. Potem pa mi ta misel dodatnega darila tudi za Liama ni in ni dala miru. Še vedno mi ne da miru, saj zato pišem to objavo. Po eni strani se mi zdi lepo, da neko igračko ob Timonovem praznovanju dobi tudi Liam. Po drugi strani pa ne želim Liamu narobe predstaviti svet. Torej če praznuje Timon, potem nočem da dobi občutek, da darila prejme tudi on. Resda je še majhen in velikokrat opažam, da pri svojem letu in pol ogromno stvari še ne razume, pa vseeno se trudim da ne bi postal razvajen in bi si stvari razlagal narobe.

Moja starša pravita da je ok, če dobi kakšno malo pozornost kot je čokoladica ali lizika. Igrača je po njunem mnenju preveč. In strinjam se z njima. Toda, zdaj sem kupila to popolno igračko zanj – mikrofon, ki ima pester izbor slovenskih pesmic, učenje abecede in številk od 1 do 20 – ravno prav za nas! Melodije za karaoke spodbujajo otroka, da še bolj veselo poje in pleše. Pa še funkcijo snemanja in predvajanja ima. 😀 Sem čisto navdušena in Liam tako rad poje in je res pravi mali glasbenik in vem da mu bo noro všeč. Izbor igrač za moja dva fanta mi je resnično pomemben. Ni vsaka igrača primerna. Že kmalu po rojstvu Timona sem ugotovila, da je pomembno, katere materiale, barve in funkcionalnosti prinaša igrača. In tako smo prišli tudi do prvih igračk Fisher-Price. Če iz police v trgovini izberem Fisher-Price vem, da se bosta moja fanta z njo igrala in ne bo pristala v kotu.

Zdaj sem zatavala… Razmišljam, da bi mu jo vseeno dala. Mislim, kaj pa naj – jo držim zaprto še en teden ali dva? In že tako sem tak karakter da težko dolgo čakam, da predam nekaj novega naprej, ker se tudi sama veselim odziva. Najraje bi mu dala igračka kar zdaj, takoj. Sem odvisna od nasmeškov mojih fantov.

Vsekakor odpiram to tematiko, ker me zanima vaše mnenje. Vi kupite nekaj malega tudi za sorojenca ali striktno držite pravilo, da darila dobi le slavljenec?