Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Rojstnodnevna zabava in pinata

Rojstnodnevna zabava in pinata

Letošnje Timonovo rojstnodnevno praznovanje je bilo tako težko pričakovano. Ko smo vmes zboleli, (najprej Liam, potem jaz, nazadnje še Timon) in sem razmišljala, da bi praznovanje prestavili so bile to tako težke debate. Zelo v stilu – “koliko noči bom pa potem moral še prespati do rojstnodnevne zabave” – in to v ferkvenci 10x na dan. 😀 Na srečo smo se vsi do časa pozdravili in naša dogovorjena nedeljska zabava je ostala.

Letos je bil prvič v samo planiranje vključen tudi Timon. Sam je namreč izbral vse, ki so bili povabljeni. Za letos smo se odločili, da praznovanje še združimo. Torej da imamo eno zabavo kjer je povabljena družina in prijatelji. In iskreno, kdaj je dejansko starost ko delaš pri otroku posebej zabavo tudi za prijatelje? Ker je bilo pričakovanje veliko in so bili prvič povabljeni tudi njegovi prijateljčki sem želela da bi bilo čimbolj zanimivo. Mimogrede sem izvedela za pinate, ki sem ji do neolgo nazaj pozala le iz Hollywoodskih filmov in so mi bile vedo zanimive. Toda iskreno sploh nisem vedela da se jih da dobii tudi pri nas. Potem najprej nisem bila preveč prepričana da je pinata dobra ideja, saj se jo običajno napolni s sladkarijami. Teh pa je že tako na praznovanjih ponavadi preveč – torta, sladoled, piškoti, potem pa še tono cukra v pinjati… Bila sem presrečna ko sem na spletu zatavala na spletno stran Party Shop in tam našla zares veliko različnih pinjat (najdete jih tukaj), pa še ogromno mini igračk (najdete jih tukaj), ki jih namesto sladkarij dodaš v pinato. Izbrala sem veliko različnih, od mini sestavljank, mini vodnih pištolic, majhnih letal, skokic… in na koncu sem dodala le dve pesti nekih zdravih bonbončkov.

Pinato sva z dragim navezala na drevo in tam je stala dokler otroci niso pojedli kosila. Že od samega začetka so vsi v pričakovanju krožili okoli in ne boste verjeli kako pridno so vsi šli za mizo in jedli, saj so vedeli da jih potem čaka pinata. 😀 In kar je še najbolj smešno je to, da so še vsi odrasli navdušeno stali okrog in usmerjali otroka, ki je s kijem tolkel po pinati. Sicer smo vzeli različico, ki ima na dnu tudi vrvice za vlečenje, ampak naju je z dragim prodajalka opozorila, da je mogoče da že prva vrvica odpre pinato in je potem takoj vse zabave konec. Tako sva se odločila, da greva na način preveze okrog oči, da so lahko ostali usmerjali otroka k pinati in uporabo kija. Seveda smo pazili, da je bila dovolj velika razdalja vseh ostalih, da ne bi prišlo do nesreče. Otroci so takooo uživali in čisto vsi so sodelovali pri usmerjanju otrok, še najbolj odrasli. In ko jim je končno uspelo pinato odpreti in so ven padle igračke so tako hiteli s pobiranjem da smo se jim vsi smejali. 😀 In še občutek da so tudi povabljeni otroci nesli malenkost domov je bil prijeten.

Za vse ki iščete neko novo idejo za zabave vam jo tako toplo priporočam. 😉