Anina kuhinja

Športno navijanje, Anja Klinar in goveja župca

Športno navijanje, Anja Klinar in goveja župca

Zadnje tedne se vse vrti okrog športa in zdi se mi, da se Slovenci znamo tako lepo povezati, ko se navija za naše športnike. Spomnim se let, ko sem še živela doma pri starših in sem skupaj z atijem in bratoma redno navijala za košarkarje, nogometaše, skakalce, plavalce … moj ati in brat sta strastna športnika in redno spremljata tekmovanja. Sama pa priznam, da zadnja leta manj, saj se moj svet bolj vrti okrog plenic, mojih fantov, ter mojega mladega podjetja.

Počasi se vračam tudi k temu spektru. V nedeljo sem na vse pare navijala za naše zlate fante – sploh za Luka Dončiča, ki sem ga spoznala že leta nazaj, ko je bil gost v moji kuharski oddaji Ana kuha. Takrat je bil star 15/16 let, pa vseeno enkrat večji od mene – dobesedno. 😀 Neverjetno koliko vas je pisalo v moj inbox z obujanjem spominov na to oddajo in tudi sama sem se nostalgično vrnila nazaj k njej. Škoda ker ni kakšne ponovitve te epizode na Pop-u. Pa da ne zatavam. Vsekakor si želim tistega pozitivnega napetega vzdušja, ko navijaš za domačega športnika in dihaš z njim – pa čeprav iz kavča pred televizijo, tudi za moja fanta. Želim da zrasteta ob navijanju za naše in vsakič sproti, ko imam čast da v svoji kuhinji gostim vrhunskega športnika, sem zares navdušena.

Dober mesec nazaj je bil to legendarni Jure Košir, s katerim sva obujala slovenski ričet, tokrat pa je bila to Anja Klinar, vrhunska plavalka, s katero sva se lotile priprave tradicionalne goveje župce z noro dobro prikuho.

Kot sem pisala že včeraj – naš prejšnji teden je bil hektičen in oba otroka sta bila doma. Anja je seveda na snemanje prišla že malo prej in nas ujela v naši družinski norišnici. Zares prijazno in potrpežljvo je počakala, da sva z dragim pripravila še zadnje detajle za snemanje – vmes sem jo zaposlila z listanjem po mojih kuharicah. Eno sem ji obljubila v zahvalo, ker me je prišla obiskati in izbrala si je Anino sladko kuhinjo – menda tudi sama rada včasih kaj speče in upam, da ji bo knjigica prišla prav.

IMG_3655

Snemanje je potekalo super (boste videli naslednji teden 😉 ) in izvedela sem kup zanimivih stvari o njej. Tudi njeno najljubšo tradicionalno slovensko jed, katero prav tako ne izdam že tukaj. 😉

Vsekakor se veselim, da bom v prihodnosti lahko navijala zanjo, ker vem da jo čakajo še velike stvari. Se kar čuti v zraku njena ljubezen do plavanja. 🙂

IMG_3756

IMG_3776