Anina kuhinja

Akne, Tixel in terapija s trombocitno plazmo

Akne, Tixel in terapija s trombocitno plazmo

Moje težave z vnetimi aknami so se začele dobro leto po Liamovem rojstvu. Takrat so se mi tudi začele pojavljati druge težave in kmalu sem ugotovila, da imam policistične jajčnike. Poskusila sem s tisoč in eno kremo in nekatere so še celo malce pomagale, ampak bolj ali manj so akne vztrajale. Priznam, da so mi postajale po letu dni že konkretno neprijetne in nadležne. Ni mi bilo všeč, da načenjajo mojo samozavest in vsekakor mi ni bilo všeč, da moram nase dati tono pudra, da jih zakrijem. Če že ne drugega, to ni v moji gorenjski krvi. 😀 Malo za hec in malo zares. 😉

Vsi, ki me spremljate veste, da sem se povezala z Dermatološkim centrom Arsderma-DCP v Ljubljani. K njim me je zaradi aken napotila Timonova dermatologinja, ki je ena najboljših v Sloveniji in ponosna sem, da sem se povezala z njimi, saj svoje delo res izvajajo vrhunsko in njihovi tretmaji dosežejo rezultate. Pol leta nazaj sem tako začela z njihovima dvema tretmajema za obraz. Priznam, da v štartu nisem imela visokih pričakovanj, ampak sta me tretmaja popolnoma navdušila in razlika je očitna.

Odločila sem se za tri zaporedne kombinacijske tretmaje s sistemom Tixel in terapije s Trombocitno plazmo. Trombocitna plazma poskrbi za povečano tvorbo kolagenskih in elastičnih vlaken ter pospeši obnovo povrhnjice in globljih plasti kože. Kožo naredi bolj napeto, hidrirano, zmanjša tudi nekatere brazgotine po aknah in gube. Izboljša strukturo kože in omogoči naraven, svež in mladosten videz.

Medtem ko je Tixel zares nekaj posebnega. Na koži ustvari mikro termične poškodbe, ki sprožijo obnovitvene procese v globljih plasteh kože. Uporablja se ga za izboljšanje teksture kože, strij, zdravljenje brazgotin po aknah, izboljša tudi aktivne akne. Tixel zdaj testiram tudi na svojem raztegnjenem in s strijami prepredenim trebuhom, ki mi je ostal od dveh nosečnosti. Končnih rezultatov še nimam, saj je zanje še prezgodaj, tako da se glede tega še javim. 😉

Tixel in Trombocitna plazma sta popolna kombinacija in mojo kožo na obrazu, ki je bila v razsutem stanju sta spravila v čudovito stanje. Moja koža je bila izjemno suha, toda ob robovih mastna in aknasta. Delale so se mi res boleče vnete akne in zdaj se mi naredi ob menstruacijah le kakšen manjši mozoljček. Pa ok, tudi kadar ob hudih dnevih z žlico napadem Nutello. 😀 Napredek se je začel poznati počasi. Prve dva tretmaja ni bilo bistvene razlike. Po 2-3 mesecih od prvega tretmaja, pa se je kar naenkrat naredil preskok. Sama sem nekaj tednov potrebovala, da sem zares dojela, da nekaj deluje. Najprej sem mislila, da imam kakšen teden pavze od vnetih aken in se bodo potem vrnile. Tedne sem čakala, da se bodo vrnile in se niso. Potem sem zares navdušeno novico delila z vami in na to temo prejela res nešteto sporočil, zato tudi pišem ta članek. Zdaj nisem imela vnete akne že 3 mesece. Niti ene. Kot sem že napisala, vsake toliko časa se mi naredi kakšen manjši mozoljček. Pa še vedno se mi pozna na koži, da so bila vnetja.

Poleg aken, je moja koža bistveno bolj napeta, praktično nisem imela težav, da bi se izsušila do mere kot je bila včasih neprestano. Lahko rečem, da za vse, ki imate takšne neprijetne težave z aknami in suho kožo po porodih ali tudi kar tako, da so terapije vredne vsakega centa. Sama se počutim stokrat bolje in stokrat bolj samozavestno in še prišparam na pudru. 😉

Pa naj nekaj besed za vse, ki vas bo zanimalo dodam še o tretmaju. Tretmaja izgledata takole. Najprej ti vzamejo kri in obraz namažejo z protibolečinsko kremo.

Potem ti gredo z aparatom Tixel po delih po obrazu. Samega posega se praktično ne čuti, saj protibolečinska krema dobro ustavi vsako bolečino. Tako da je sam poseg neboleč. Po posegu, se pojavi rdečica, kot bi vas dobro opeklo sonce. Obraz malo peče, kot pri opečenem soncu, ampak ni hujšega. Meni se je koža umirila v 1-2 urah. Sicer je ostala rdečkasta še 1-2 dni, potem pa so se na koži še nekaj dni poznale čisto drobne rjave pikice, vidne le čisto na blizu. Te so šle čez nekaj dni same od sebe stran.

Po tretmaju s sistemom Tixel, se obraz premaže s plazmo, ki ostane po ekstrakciji trombocitov iz vaše krvi. To plazmo potem do 12 ur ne smete oplakniti iz obraza, da zares optimalno izkoristite njene učinkovine.

Za vidno razliko v sami strukturi kože, morate iti na vsaj tri posege. Za ohranjanje stanja 1 poseg ponovite na 6-12 mesecev. Ker mora koža ustvariti kolagen in se regenerirati, se rezultati posegov poznajo šele neka 2-3 mesece po prvem posegu. Tri posege pa opravljate z mescem razmaka. Vsaj en mesec po tretmaju s sistemom Tixel, se morate izogibati sončim žarkom in se mazati s faktorjem 50. Najboljši čas za te tratmaje so zato zgodnja pomlad, jesen in zima. Po terapiji samo s trombocitno plazmo pa ne potrebujete zaščite po posegu.

Za vse, ki vas zanima, cena na en skupni tretma s sistemom Tixel + trombocitna plazma z eno epruveto plazme je 490€, z dvema epruvetama trombocitne plazme je 710€. Če zraven dodate še vrat, pa sta ceni 550€ in 770€.

Sama pa sem za vas izprosila 5% popust na posamezni poseg. Ob plačilu poveste kodo *ANINAKUHINJA* in boste prejele popust. V primeru, da kupite paket treh posegov je popust 10%.

Če imate še kakšno vprašanje pa mirno vprašajte ekipo Dermatološkega centra Arsderma-DCP tukaj. Vprašanja glede moje izkušnje pa naslovite kar k meni.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.