Anina kuhinja

Skupaj za oceane

Skupaj za oceane

Dve leti nazaj sem pričela moje sodelovanje z Rio Mare znamko. Znamka mi je bila pri srcu že odkar sem v otroštvu prvič jedla konzervirano tunino. Obožujem tunino in zares obožujem prav njihovo tunino, ki je za moje pojme daleč najboljša na trgu. Poleg tunine seveda držijo še veliko drugih izdelkov kot so skuše, ki jih sama z veseljem in mirno vestjo redno odprem tudi mojima malčkoma.

Ko so me kontakirali, da bi za njih ustvarjala recepte, sem bila počaščena. Ko sem prebrala malo več o njihovem delu, načinu in skrbi za samo kvaliteto produkta in za okolje iz katerega pridobivajo ribe za njihove izdelke, pa sem še toliko bolj ponosno stopila za znamko.

Danes je bil za njih zelo poseben dan. Bolton Food, podjetje, ki ima v lasti blagovno znamko Rio Mare, je predstavil svoje novo mednarodno partnerstvo z World Wildlife Fund – WWF, katerega cilj je povečati trajnostno pridobivanje in sledljivost rib. S štiriletnim partnerstvom, sklenjenim decembra 2016, se je Bolton Food zavezal k 100 % pridobivanju tune iz ribolovnih območij, ki imajo certifikat organizacije MSC (Marine Stewardship Council) oziroma iz verodostojnih in zanesljivih projektov za izboljšanje ribištva (FIP – Fishery Improvement Projects). Od leta 2018 Bolton Food tako že 50 % tune pridobiva iz ribolovnih območij s certifikatom MSC ali zanesljivih projektov za izboljšanje ribištva FIP. Podobno zavezo si je podjetje zastavilo tudi za ostale ribje vrste, ki jih trži.

S ponosom sem se udeležila njihovega dogodka. Tam so za kroglo mizo razpravljali o problemih, ki ogrožajo naše oceane. Med zanimivo razpravo, so govorci spregovorili o pomenu ohranjanja oceanov iz znanstvenih in gospodarskih vidikov, o človekovem vplivu na biotsko raznovrstnost in kako jo lahko zaščitimo ter o odločitvah potrošnikov, ki vodijo v trajnosten življenjski slog.

Zanimiv in poučen prvi del je pospremilo kulinarično razvajanje, ki sem ga za vas morala ujeti v objektiv. 😉

Predvajali so pa tudi to simpatično risanko/video, ki jo za vas delim tudi tukaj. Je res vredna ogleda. <3

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.