Anina kuhinja

Liam: 3. teden starosti

Liam: 3. teden starosti

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

1. teden | 2. teden | 4. teden

2016-08-11 20.40.09

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Ta teden patronažne ni bilo, tako ne vem koliko se je poredil.

Popek se je že popolnoma zarastel. V začetku naslednjega tedna nas tako čaka prvo kopanje.

Dojenje:

Ta teden sva naletela na nekaj težav. Liam je začel veliko polivati. Včasih kar v loku. :/ Prav tako se večkrat veliko časa hudo razburja preden začne mirno jesti. Pri Timonu sem štela ure in ga dojila na dve uri, tukaj ga pristavljam ves čas. Če postane tečen, ga pristavim. Razmišljam če mi mogoče z razburjanjem želi povedati da ni lačen in ga pristavljam prepogosto. Je imela katera podobno izkušnjo s svojim malčkom? Je možno da poliva, ker se prenajeda in bi mu morala mleko ponuditi manjkrat? Bom vesela vaših mnenj.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Zdaj je Liam velik del dneva pokonci. Dostikrat zaspi, pa ga zbudi ropot, saj Timonu ne moreva dopovedati naj bo manj glasen. Ta teden smo imeli tudi malce več krčkov in tako sva ga več prenosila. Zdaj pa se mi zdi, da se je kar malo razvadil in bi se nosil ves čas. No, saj ga imam neskončno rada pri sebi, ampak včasih moram pa tudi še kaj postoriti zraven. Hvala bogu ta teden prejmem čisto hud gugalnik in upam, da bo v njem počakal, če bom kaj delala zraven.

Spanje:

Večinoma ima Liam še vedno podoben ritem kot prejšnji teden z redkimi izjemami. Dostikrat pa ga zdaj zbudi tudi Timon in obratno. Tako je včasih prav pestro. Priznam da se večerov in noči ne veselim preveč.

Ko je bil Timon dojenček, sem ga le pristavila k sebi. Zdaj pa ko sta dva, ob prvem večjem stoku skočim pokonci in skoraj stečem v drugo sobo, da ne bi Liam zbudil Timona.

Timonovi odzivi:

Timon je kakšen dan super, kakšen dan bolj občutljiv. Moti ga predvsem kadar Liama dojim v leže. Če ga dojim v sede ima manj težav. Sem mu razlagala zakaj Liam mora papati pri mamici, pa se mi zdi da ni preveč razumel. Zdaj sem ga povabila naj proba še sam (in upala da mu ne bo všeč) in je rekel da je mamino mleko bljak. 😀 Zdaj se strinjava vsaj o tem da je to mleko za dojenčke in je zanič. 🙂

Najlepši trenutek:

Mislim da bi lahko rekla, da mi je ta teden v spominu najbolj ostal družinski sprehod z vozičkom in Timonova želja da sam potiska voziček. Prav luštno je bilo.

1. teden | 2. teden | 4. teden

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

Komentarji

  1. Oj! Ne poznam te, pa lahko vseen rečem: več kot dovolj dobra mama si. Cilj je “dovolj dobra mama” =najbolje kar zmoreš v dani situaciji. Tako da:čestitam, odlično ti gre?pri prvem sva imela nekaj podobnega, tudi jaz še sedaj ne vem, ali je jedel preveč, vsekakor pa je bilo prav, da je bil ob meni. Razcepljenost na dva poznam, nemogoče je ugoditi obema malima. Dajala me je krivda, ker prvi ni dobro sprejel dojenja drugega, kasneje pa, ker je drugi tako redko imel mir pri dojenju(veliko sem se vmes pogovarjala in animirala drugega). Mogoče tudi tvoj mali pogreša mir pri dojenju (da si dovoliš “pozabiti” na prvega). Saj bo, drži se,zmoreš. Za nekaj ostro realističnega starševstva mi je všeč stran scary mommy-potolaži kritično perfekcionistko v meni. Lepo bodi!

  2. Zdravo.

    Tudi mi imamo podobne težave z dojenjem. Zelo težko ga pristavim, ker se dere na vse grlo. Potem pa ko pije kakšno minuto, se spet začne dreti. Včasih ga naluštamo, da potem dokaj normalno poje-da se mi vsaj približno zdi, da je nekaj pojedel. Recimo da vleče 4-5 minut, kar je zdaleč od tega, kar priporočajo pediatri- 10 minut. Včasih, sploh v večernih urah, pa ga, ko ga enkrat zvije med hranjenjem sploh ne pripravim do tega, da bi kaj pojedel. In potem se verjetno dere še zato, ker je lačen. Skratka imamo borbe neprestano in me je strah vsakič, ko se greva hranit. Danes mi je pediatrinja rekla, da lahko da mu ne odgovarja začetno mleko. Sama pa sem brala tudi o nekih želodčnih krčih. Močno upam, da čimprej mine, tako pri nas, kot pri vas.
    Drugače pa se najdem v veliko vaših zapisanih primerih in zelo rada berem vaše objave.
    Nestrpno čakamo na nove. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.