Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Vneti ušeski in cepljenja

Vneti ušeski in cepljenja

Pri našem pisanju po Liamovih tednih še nismo prišli do našega zadnjega tedna, ki ni prav nič pozitiven. Seveda je naš Timon slaba dva tedna nazaj spet domov prinesel hujšo virozo in en, dva, tri, pa je bil ves narobe tudi Liam. Tako sem se trudila, da se Liam ne bi nalezel, pa mi ni uspelo. Prav skrbi me kako bo izgledala naša zima. Bomo vsake dva tedna bolni ali kaj?! :/ Seveda pri Liamu to s seboj prinese še nespanec in cel dan nošenja – kar ni nič kaj simpl, ko ima pa mali že skoraj 7 kg. No, pa kar je najbolj grozno, da je še tako mali in ves čas nekaj bolan. 🙁

Kakorkoli, zadnjič smo uspeli ustaviti prehlad do časa, tokrat pa nam na žalost ni uspelo. Prejšnjo nedeljo je bil mali popolnoma narobe in spet sva začela s terapijo kapljic/antibiotika za v nosek. V treh dneh je bil bolje. Vendar ponoči kar ni in ni spal. Zbujal se je na eno uro. Danes ponoči pa smo dosegli vrhunec, ko je od polnoči do 6-7h zjutraj jokal in sva ga z dragim celo noč prenosila. Liam se ponavadi redko joka, le občasno se malo pritožuje. Tako me je resno zaskrbelo, ker ga takšnega ne poznam in glede na ponavljajoča vneta ušesa pri Timonu, sem bila prepričana, da ima vneta ušeska. Tako neutolažljiv jok sem namreč doživela pri Timonu le pri vnetih ušeskih in pri zadnjih dneh izrasta zobka. Liam še ni blizu prvih zobkov, zato je bila možnost le ena.

Zjutraj sva imela naročen pregled s cepljenjem, zato sva bila tako ali tako na poti k pediatrinji. Ko je ugotovila, da ima vnet ušesek je seveda cepljenje prestavila in nama predpisala antibiotik. Sama pa sem resno pričela tuhtati ali naj za ušeska cepim tudi Liama. Timona sva cepila, ko se mu je v dveh mesecih trikrat vnelo uho. Od takrat je minilo leto in pol in tudi enkrat ni imel vnetih ušeskov. Z možem se resno nagibava k temu, da bi cepila tudi Liama. Sama pa razmišljam tudi o cepljenju za rotavirus, ki se priporoča sploh kadar imaš doma starjšega otroka, ki redno nosi bacile iz varstva.

Do takrat imam nekaj tednov časa in se bom o vseh teh cepljenjih malce pozanimala. Vsekakor pa cenim mnenje vas mamic/očkov o tej temi. Vem da je ta tema relativno kontroverzna, ampak bom vesela vaših mnenj in izkušenj v komentarjih. Gotovo mi bodo olajšali mojo končno odločitev.

vaccination

S toplimi pozdravčki,

vaša Ana

Komentarji

  1. Pozdravljena Ana,
    moja izkšnja s cepivom proti rotavirusu je zelo pozitivna. Hčerko, ki je stara 3 leta in pol sva cepila in ni imela nikoli niti trebušne viroze, kljub temu, da so v vrtcu že večkrat razsajale in so zboleli vsi otroci. V vrtec je začela hoditi z letom in pol. Sedaj imamo doma dojenčka malo mlajšega kot je Liam in ga bomo tudi cepili, že zato, ker sestrica lahko prinese kaj domov iz vrtca, čeprav ona ne zboli.

    To je naša izkušnja…seveda pa obstaja veliko virusov in pred vsemi žel ne moremo obraniti naših sončkov.

    Želim vam veliko zdravja.

Komentarja ni mogoče oddati.