Anina kuhinja

Uresničila se mi je velika želja

Uresničila se mi je velika želja

Uau, skoraj ne morem verjeti, da bom napisala ta stavek ampak – kupila sva hišo. 😀 Jaaaa, še sama ne morem verjeti, da se je to zares dejansko zgodilo.

Najin plan je bil, da bova gradila in že leta sva spremljala parcele, ampak se v nobeno nisva zaljubila. Sem mnenja, da je gradnja ali nakup hiše ena največjih življenjskih odločitev in zanjo morajo na mesto pasti vse prave karte. Če ni vse tako kot mora biti, potem zadeva že ni namenjena. Vem, da je moj pogled malo filozofski, ampak tako nekako funkcioniram skozi celotno življenje. Tudi ko sem prvič zagledala svojega moža, sem takoj začutila, da je to to. In pri hiši oziroma parceli sem želela enak občutek. Priznam, da nisem bila prepričana, da bo kdaj prišel in sem bila še bolj šokirana, ko dejansko je.

Nisva iskala hiše, mislim da je ta slučajno našla naju in vanjo sva se oba v trenutku zaljubila. Z njo so vse karte padle na pravo mesto in presrečna sva, da sva našla opcije, da je zdaj najina. In proces je tako dolgo trajal. Tri mesece pogajanja, zbiranja vseh papirjev, dokumentov …  Iskreno si nisem mislila, da je za vsem tem lahko toliko stresa in dela. Si ne predstavljam kako naporna mora biti šele gradnja.

V treh mesecih se je večkrat zgodilo, da nisva bila prepričana ali bo hiša na koncu najina. In priznam, da ko so bili končno vsi dokumenti podpisani, sem po nekaj urah, ko sem dejstvo sprocesirala, jokala kot dež. Ne pretiravam – res sem jokala kot dež. Najbrž zato ker sem nekje v sebi mislila, da se na koncu vse ne bo izšlo, pa je bila želja tako velika. Po drugi strani pa zato, ker še vedno ne morem verjeti, da se mi bo uresničila ena največjih življenskih želja in to je enkrat imeti svojo hišo. In občutek je res fenomenalen. Še zdaj mi gre na jok, ko pomislim na to.

Pa mogoče sem se preveč čustveno spustila v vse skupaj. Ampak ko vam jo bom lahko pokazala, boste videli o čem sem govorila. Lahko samo dodam, da ima v glavnem prostoru domačo Avguštinovo krušno peč za pripravo hrane — zdaj razumete moj jok kajne? 😀

Trenutno urejava še zadnje podpise za stanovanjski kredit, brez katerega seveda ni šlo. In vesela sem, da takšni krediti obstajajo, ker si drugače ne bi nikakor mogla privoščiti hiše. Sploh ne na Gorenjskem, kjer so trenutno cene zares nenormalno in neživljenjsko visoke.

In zdaj bom z vami iskrena. Ne bom zavijala sodelovanja z banko Sparkasse v vato, ampak vam bom povedala, da sem se z njimi dogovorila, da mojo pot z nakupom in urejanjem hiše delim z vami – kar sem mislila tako ali tako. Ampak, ker imam pri njih svoje račune in so bili moja logična izbira za stanovanjski kredit, sem se z njimi povezala. Zato bom v moje objave o hiški vključila tudi njih. V zameno se bom potrudila in za vas izbrskala vse informacije, ki vas v zvezi s stanovanjskimi krediti zanimajo in vam jih poskusila predstaviti na zanimiv način. Zato vabljeni z vprašanji v komentar. Jaz pa v kratkem posnamem vlog, kjer na vsa vprašanja v zvezi s hiško in kreditom odgovoriva skupaj z dragim. 😉

Vse, ki vas zanima več informacij o stanovanjskem kreditu pri Sparkasse, pa jih najdete tukaj.

Pa ker vam hiške še ne morem pokazati, dodajam sliko, ko sva jo z dragim proslavila. 😉

Objem

Ana

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.