Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Čudna znamenja, biti jogurt in sončna zaščita

Čudna znamenja, biti jogurt in sončna zaščita

V mojem otroštvu je bila zagorela koža tretirana kot zdrava. Bolj porjavel si bil, bolj si bil “in”, bolj si bil lep. Če nisi bil zagorel je bilo tretirano da si jogurt – z negativnim prizvokom, kar mi sicer ni jasno, ker so jogurti drugače zakon. 😉

Ko sem prišla v dvajseta leta, sem malo bolj pozorno začela opazovati svoje telo in ugotovila, da mi je “zdravo” praženje na soncu pustilo ogromno število pik po telesu. S tem da jih je nemalo izredno čudne oblike. Spomnim se, ko sem prvič pri dermatologu, ki sem ga občasno obiskovala zaradi svojega atopijskega dermatitisa zagledala letak s prikazom rakavih pik in si zaskrbljeno mislila, da imam vse te oblike jaz nekje po svojem telesu.

Po malo brskanju po člankih sem kmalu vzpostavila novo mišljenje o sončenju in sprejela svojo svetlo polt kot standard lepote in se preprosto sončenju popolnoma ogibala. Zdaj sem v družini znana kot jogurt in to je ime na katerega sem ponosna.

Nekaj let nazaj pa sem končno zbrala pogum in se tudi prvič odpravila na pregled znamenj, kjer imam zdaj vsako leto kontrolo nekih 10 znamenj, ki so čudne oblike in jih je potrebno spremljati. Zaenkrat ostajajo enake velikosti, ampak vsekakor nimam želje, da bi jih s pretiranim sončenjem spodbudila da se razvijejo v kaj več.

Sem tako ena tistih striktnih, ki vsak dan svoj obraz namaže s faktorjem in vsako poletje pridno maže telo z zaščito. Hvala bogu obožujem klobučke in sončna očala, tako so tudi ti vedno prisotni.

Sem pa lansko leto naletela na težavo, ko se mi je telo popolnoma spremenilo po zaključku dolgoletnega dojenja. Prvič odkar pomnim sem reagirala z izpuščaji na sončno kremo. Najprej sem mislila da je razlog drugje, ampak ko sem prenehala z uporabo in se je stanje do neke točke umirilo, sem posumila na sončno kremo. Resda je bila taka prijetno parfumirana in dišeča. Priznam, da sem se s težkim srcem poslovila od nje, ampak ni šlo drugače. Letos sem že spomladi začela testirati nekaj novih sončnih krem primernih za občutljive kože. Zakaj spomladi – ker sem želela biti pripravljena na morje. 😀

Ker izdelki La Roche-Posay izjemno pašejo moji občutljivi koži, sem testirala tudi izdelke za zaščito pred soncem. Nisem bila presenečena, da jih je moja koža potrdila in če kdo izmed vaš išče dobro zaščito pred soncem, potem toplo priporočam, da jo stestirate. Za naju z dragim sem vzela nevidno pršilo Anthelios nevidno pršilo SPF 50+, ki zagotavlja visoko zaščito širokega spektra in preprečuje poškodbe, ki jih povzročajo UVA, UVB in infrardeči A-žarki ter onesnaževanje. Sprej je odporen na vodo, znoj in pesek in ne draži oči. Tekstura je lahka in nelepljiva in kot nalašč za nanašanje pred sprehodom po mestu ali opravkih. Več pa preberite tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.