Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Testiramo Lacto Seven Kids otroške probiotike

Testiramo Lacto Seven Kids otroške probiotike

Dve leti že jemo probiotike. Ker je Timon hud alergik in ima največ težav na koži, so zanj probiotiki skoraj nujnost. Ker jih dajem Timonu, jih potem dajem tudi Liamu. Probiotiki lahko naredijo le dobro, nisem še slišala, da bi lahko negativno vplivali na telo. Vedno smo jedli probiotike v obliki prahu in jih mešali z vodo in posebej še vitamin D, saj se ta zelo priporoča za dober razvoj otrok. Sploh v zimskih mesecih, ko je sonca manj in nam vsem primankuje vitamina D.

Potem sem slišala za probiotike finskega farmacevtskega proizvajalca, v obliki majhnih bonbončkov/tabletk in priznam, da sem takoj napela ušesa. Pri majhnih otrocih je oblika veliko vredna in razlika za njih v neokusnem prašku ali okusnem bonbončku je ogromna. Moja fanta sta bila sicer jemanja probiotikov navajena, ampak nikoli nista pokazala navdušenja nad jemanjem. Zdaj dobita Lacto Seven Kids bonbonček po kosilu in je ta tretiran kot nagrada, saj je okusen kot klasičen bonbonček. Zgrizeta ga in splakneta z vodo.

Bonbonček vsebuje 7 različnih probiotičnih sevov. Patentirana zaščita bakterij omogoča njihovo preživetje (preživetje med izdelavo, shranjevanjem na sobni temperaturi in preživetje pri prehodu skozi želodčno kislino). Tako bakterije pridejo do črevesja žive, kjer lahko učinkujejo. Poleg tega vsebuje tudi vitamin D.

Ker je v enem bonbončku zajeto vse, je uporaba res preprosta in vbistvu zabavna. Sama izkoristim gužvo in zdrav probiotični bonbonček ponudim kot nagrado po kosilu in tako velikokrat ni več prošenj po sladkem. Izjemno mi je všeč tudi, ker ne vsebuje sladkorja. Slajen je s ksilitolom, ki zmanjšuje nastanek kariesa. Zato je priporočljiv, da se jemlje po jedi.

Lahko jo zaužijejo tudi mlajši od enega leta, se pa priporoča, da se jim tabletko zdrobi v nekaj tekočine.

Poleg tega da so probiotiki fini sploh za otroke z atopijskimi dermatitisi, pa se v tem času priporoča jemanje vsem otrokom, za krepitev imunskega sistema ter sploh med jemanjem antibiotikov (ker antibiotiki ne delujejo selektivno, temveč pobijejo tudi dobre črevesne bakterije, zato je pomembno, da se jih nadomesti in vzpostavi v črevesju naravno bakterijsko ravnovesje).

Mi Lacto Seven Kids probiotične tabletke jemo dva meseca. V dveh mesecih Liam ni zbolel niti enkrat, Timon pa je vmes enkrat imel virozo. Oba še nikoli nista preživela jeseni s takim dobrim zdravjem in prepričana sem, da njuno dobro zdravstveno stanje lahko deloma predpisujem tudi temu izdelku. Izjemno sem zadovoljna z njim in resnično se igram z mislijo, da bi zase stestirala njihove odrasle probiotike. Sama sem namreč zadnje mesece neprestano bolna.

Probiotike Lacto Seven Kids najdete v vseh lekarnah in to po zelo dostopni ceni, glede na to kaj vse ponujajo. Ena škatlica s 50 tabletkami stane okoli 12€, kar je zares malo v primerjavi z drugimi znamkami probiotikov za katere odštejete 30€+.