Anina kuhinja

Testiram nov Braunov epilator Silk-epil

Testiram nov Braunov epilator Silk-epil

Lahko se pohvalim, da že deset let na telesu uporabljam le vosek in epilator. Imam svetlo polt in ne maram sončenja. Zagorela koža mi je sicer lepa, ampak sem mnenja da sončenje ni zdravo. Poleg tega imam črne dlake, kar je za trepalnice in obrvi super, za noge malce manj super. 😀 Britje pri meni ne pride v upoštev iz večih razlogov. Prvi je, da imam občutljivo kožo in se mi ta po pogostem britju rada vname. Drugo je, da moje dlačice rastejo s svetlobno hitrostjo, kar je super pri mojih laseh ampak spet ne na mojih nogah. 😀 Tretji in zadnji razlog je ta, da so se mi z britjem dlačice zgostile in tako sem kmalu ugotovila, da je zame najboljša možnost vosek ali epilator. Vosek je super, ampak vedno tudi ni časa, da se zapelješ v salon. Prav tako moraš za vosek imeti določeno velikost dlačic in poleti si težko en teden “kosmat”, zato da boš potem voskal. Tretja je, da si določene dele sam zares težko zvoskaš, razen če se lahko zviješ kot gumica. Najboljša možnost za doma, ki je vedno pri roki je epilator. Z njim prideš povsod in lahko dlačice sploh poleti, odstranjuješ sproti. Za vse, ki slučajno ne poznate epilatorjev. So manjše naprave, ki vsebujejo veliko pincet, ki med delovanjem pulijo dlačice.

Naj dodam, da sem sama v desetih letih voskanja in epiliranja svoje temne dlačice zredčila na desetino. In ne pretiravam. Je res, da nimam britvice in je nisem uporabljala že odkar sta mi starša pri 15 letih kupila prvi epilator. Res je mogoče postopek malce boleč, ampak se ga privadiš. Sama recimo redno epiliram svoje pazduhe in bikini in dlake so v letih postale zares tenke/šibke, svetlejše in redke. Tako sem hitro konec in tudi postopek ni tako zelo neprijeten. Ne bom pač lagala, da med puljenjem dlak noro uživam. Uživam pa v tem da zdaj dejansko noge epiliram na 2 tedna in imam z njimi pol manj dela kot sem imela prej ko sem jih brila na 3-4 dni. Oziroma dostikrat enkrat na teden na hitro šibam čez noge in populim tistih nekaj dlak, ki jih je v vmesnem času zraslo.

Zamenjala sem že dva epilatorja in neverjetno je kako se je tehnologija v teh letih razvila. Moj stari je letos pozimi počakal in s podjetjem Braun sem se dogovorila, da potestiram njihovega najnovejšega, ki ima noro veliko dodatnih funkcij. Objava lepo paše v mojo novo podkategorijo Neg in razvajanj, ki jo najdete tukaj. Sama sem tako vesela da lahko stestiram top izdelek, vi pa boste dobili iskreno mnjenje o produktu – kar vam obljubim. Moj prejšnji epilator je bil res že star in občutek sem imela, da je kup dlačic odtrgal in ne izpulil. Po njem so se mi prav tako dlačice rade vraščale. Joj, pa da ne omenjam da sem se vedno morala depilirati na čudnih mestih (v kotu dnevne sobe ali kopalnice) priklopljena z njim na vtičnico, saj ni bil brezžični.

oznor

Vsekakor je sprememba zares ogromna. Braun epilator Silk-epil ima ogromno prednosti in izjemno se veselim njegove uporabe čez celotno poletje, ko se bova ob bolečini puljenja nekje enkrat tedensko družila. 😀 Brezdvomno mi je najbolj všeč dejstvo, da je brezžičen in vodoodporen, saj se bom lahko depilirala v banji, po tuširanju, ko je koža še topla in je odstranjevanje dlačic manj boleče. Še ena nora prednost je ta, da ima širši nastavek za epiliranje nog in si tako hitreje konec, pa seveda manjši nastavek za epiliranje pazduh ali bikinija. Veselim pa se tudi testiranja priloženih pripomočkov za čiščenje in masiranje kože, ki naj bi pomagali k temu, da se dlake ne vraščajo.

oznor

Zaenkrat sva se ravno dobro spoznala ( sem ga priklopila za 10 deset minut in prvi vtis v primerjavi s starim je kot med fičkom in ferarijem 😀 ), toda za vse dame, ki ste pred odločanjem o nakupu novega epilatorja za poletje, bom vse prednosti in slabosti, ki jih bom odkrila v mesecu testiranja spisala čez dobre štiri tedne. Pozorna bom na dejstvo koliko dlačic se mi je vraščalo po večkratni uporabi, kako hitro se sprazni baterija, kakšne so spremembe na koži z redno uporabo nastavkov za čiščenje in še kaj. Če vas bo zanimalo še kaj v zvezi z izdelkom, pa mi napišite v inbox na Facebooku. 😉 Sem uradno vaš preizkuševalec, na voljo za vprašanja. 😉

oznor

Mimogrede za vse, ki vas zanima še več o izdelku informacije najdete tukaj.