Anina kuhinja

Čas za telovadbo po otrocih

Čas za telovadbo po otrocih

Dogovor z mano je bil, da začnem s telovadbo, ko bosta otroka vstopila septembra v vrtec. Seveda sem moj dogovor podaljšala za čas uvajanja v vrtec… potem smo zboleli in sem ga prestavila na oktober. Oktober se je začel z izrazitim poslabšanjem spanja zaradi Timonovih alergij in preprosto z nekaj urami spanca, nisem bila pripravljena še tisto malo energije nameniti telovadbi. Zdaj sicer še vedno izredno slabo spimo, ampak kmalu bo december in sama se še nisem aktivno lotila telovadbe. Razočarana sem, priznam.

Moj dragi je pridno začel s 1. septembrom, ampak on ni odvisen od tega ali so otroci bolni in doma, ker v vsakem primeru potelovadi, nato pa gre delati. Vseeno vem da tudi slabo spi, ampak se preprosto prisili in telovadi – ponosna sem nanj, da zmore in zares se mu že poznata meseca telovadbe. Jaz pa težko redno telovadim, ko pa sta otroka skoraj vsak drugi teden doma ali pa imata ves čas neke druge obveznosti. Kaj pa vem, mogoče iščem izgovore in bi se le morala zagnati v telovadbo in vztrajati ne glede na okoliščine? Kako vam znese mamice, ki pridno telovadite kljub vsem obveznostim ki pridejo skupaj z otroci in službo?

Od otrok sta mi ostala dobra dva kilograma in zares ne gre za to, da bi si želela shujšati. Ostal mi je zares neučvrščen trebuh in iskreno pasalo bi mi, da bi se malo spravila v formo. Sploh pa sem prepričana, da bi mi telovadba koristila in bi se po njej bolje počutila. In iskreno se je veselim, potem pa se zjutraj zbudim kot zombi in si rečem v glavi “sploh mi ne omenjaj, da boš telovadila”. 😀 Enostavno spimo tako slabo – sama med Timonovim praskanjem in Liamovi napadi kašlja in joka zaradi zob (dobili smo 4 nove zobke v treh tednih in še 4 rastejo – nooooro) komaj dobim 3-4 ure na noč in hodim spat z njima ob 9-10h.

Zdaj sem se odločila da jutri zares začnem. Za spodbudo sem si kupila novo majico in legice za telovaditi. (našla sem jih tukaj)

IMG_7568

Šla sem še tako daleč, da sem nama z dragim za jutri pripravila zdrav zajtrk za začetek dneva – Čez noč namočene hrustljave kosmiče z banano, kokosom in temno čokolado. (recept objavim jutri, ko bodo kosmiči preživeli noč v hladilniku) Upam, da mi bo končno uspelo in ne bomo čez noč zakuhali s kakšno vročino ali bruhali, ter bo šlo vse spet po vodi. Zadnje čase je namreč vedno kaj kadar si kaj zamislim.

IMG_7574