Anina kuhinja

Slabe razvade in neurejenost hladilnika

Slabe razvade in neurejenost hladilnika

Imam grdo razvado, da sadje in zelenjavo samo postavim z vrečko direktno v hladilnik. Potem se mi seveda vse veliko hitreje kvari in plesni, da ne omenjam nereda in nepreglednosti in na koncu umazanega predala za zelenjavo/sadje, s katerim imam tako vsak mesec dodatno delo, da ga dobro očistim.

V vseh letih odkar sva z dragim na svoje sem že večkrat poskušala situacijo urediti, tako da sem zelenjavo/sadje pretresala v neke sklede in potem te zložila v predal, ampak sem kmalu ugotovila, da preprosto zaradi neprave oblike izgubim preveč prostora in kmalu sem bila spet pri moji stari hitrejši in nepregledni navadi.

Potem pa je seveda naš Timon poleg ostalih alergij razvij novo alergijo na plesen/glive in zelo močno mu je v krvi pokazalo prav  to specifično plesen, ki se dela na hrani. Čas je bil za spremembo in malce več organizacije tudi v hladilniku, da se hrana poje dokler je optimalna – ter da se jo optimalno drži čimdalj časa. Zadnjič z dragim letamo po BTC-ju in najdem te super plastične posode in si zamislim v glavi kako bom uredila moj hladilnik. Te so še takšne fine s pokrovom, ki naj bi poskrbel, da zelenjava/sadje dalj časa ostaneta sveža – sem sicer ugotovila, da večinoma napolnim s kupčkom in pokrov ne gre več gor. Pa dobro, že tako ima moj hladilnik izjemno dober predal, ki dolgo drži zelenjavo/sadje svežo.

Prvič tako ob moji mesečni čistki hladilnika ne potrebujem čistiti še predalnika, ampak vsake dva tedna le v pomivalnem stroju operem posode in pokrove, pa je vse spet urejeno in čisto.

Mimogrede, da ne boste mislili, da sem si sama kriva, da se stvari kvarijo, ker imamo nakupljene toliko zelenjave/sadja. To količino, ki sem jo poslikala danes in je iz vikend nabave bomo spraznili v 3-4 dneh. Pri nas veliko kuhamo. 😉

IMG_7643

IMG_7640

Kako pa imate vi urejen hladilnik? Kakšen dober nasvet/trik vedno pride prav. 😉