Anina kuhinja

Stolčki za hranjenje malčkov

Stolčki za hranjenje malčkov

Z dragim pri kupovanju stolčka za hranjenje nisva varčevala. Naju je že večkrat izučilo, da je pri pomembnih kosih bolj pomembna praktičnost in kvaliteta, kot pa cena. Stolček za hranjenje ima pri nas zelo pomembno vlogo, saj Timon je izrecno le v njem. Sama nisem pristaš hranjenja malo tu, malo tam po stanovanju. (če odštejem hranjenje z drobtinicami, ki padejo na tla 😉 ) Sem mnenja, da mora otrok že na začetku spoznati, da je prostor kjer se je (najprej stolček, nato miza) in prostor kjer se igra.

Najbolj pomembno mi je bilo, da je ves pralen, saj vsi vemo kako spretni packoti znajo biti naši malčki. Velik plus mi je bil prav tako ta, da ga sčasoma lahko prilagodim in pristavim k družinski mizi. Torej ima možnost spuščanja in dvigovanja. Pa seveda, da ima večjo pralno mizico, ki ujame kar se da veliko hrane, če se Timon slučajno spomni, da bo malo ponagajal. 🙂 Vsebuje tudi plastično prevleko čez mizico, ki je lahko snemljiva – tako snamem le to in jo sperem.

Poleg vseh že naštetih ima še eno prednost, ki mi bo zagotovo prav prišla pri drugem otroku. In sicer se lahko nagne nazaj in je tako primeren tudi za dojenčke, ki še ne znajo sedeti sami. Mi smo ga kupili, ko je Timon sedel že brez težav, ampak nič ne škodje, če ima kakšno funkcijo več.

Poleg vsega, pa mi je bilo pomembno, da je mehak in udoben. Nisem proti lesenim otroškim sedežem, vendar vem da so trdi in neudobni in ker so obroki pri majhnih otrocih dolgi, si predstavljam, da ne bi bilo nič fletno na njem sedeti 30 minut.

Vsekakor smo z našim nakupom zelo zadovoljni. Stolček je sicer kar velik, vendar je zaradi tega res zelo stabilen in Timon se neverjetno rad suka okoli njega in se nanj dviguje. Tako me ni nič strah da bi se zvrnil.

Naš stolček za hranjenje.
Naš stolček za hranjenje.
Takole pa papcamo v stolčku. :)
Takole pa papcamo v stolčku. 🙂

Seveda, pa stolček ni prenosljiv in kadar Timon malica pri moji stari mami, ali pri babicah in dedkih, je fino imeti neko praktično rešitev.

Kar nekaj verzij prenosljivih stolčkov obstaja, toda sama sem se za začetek odločila za to verzijo spodaj. Všeč mi je bilo, da se stolček lahko priveže na vsak stol in se zloži v res majhno vrečico. Tako ga imam vedno lahko pri sebi ali v previjalni. Ima pa en večji minus in sicer ta, da otrok nima nobene površine pred seboj (stoli so večinoma prenizki, da bi dosegel mizo) in potem se celotna zadeva res hitro umaže. No, pa koncu koncev tudi to ni težava, saj se brez težav opere, ker je praktično ves iz blaga. Sama v tem primeru čez njegove nogice in spodnji del pogrnem pralno plenico in potem operem le to.

Mi imamo mornarsko modrega. Drugače pa deluje na enak način.
Mi imamo mornarsko modrega. Drugače pa deluje na enak način.

Kakšen stolček pa ste vi kupili vašemu malčku? Ste zadovoljni? Kako se znajdete kadar greste na obisk ali v varstvo?

 

Komentarji

  1. Mi imamo Stokkov Tripp Trapp in smo kar zadovoljni. Moja mala itak nikoli nobenega obroka ne dokonča v njem, ker bi raje jedla pri mami v naročju, izven obrokov pa rada sedi v njem. Narobe svet 😀

Komentarja ni mogoče oddati.