Anina kuhinja

Sterilizator ja ali ne

Sterilizator ja ali ne

Ko je na svet prišel Timon sploh nisem pomislila, da obstaja kakšen priročen sterilizator, ampak sem avtomatično uporabljala klasičen način, torej način prekuhavanja. Na živce mi je šlo, ker se je ob prekuhanju v dudah nabrala voda, veliko stvari sem si želela občasno razkuhati pa si nisem upala, saj me je bilo strah, da jih bom uničila. No, nekaj stvari dejansko sem uničila, med drugim tudi nastavek za čiščenje noska. Vseeno smo nekako preživeli.

Odkar se nam je pridružil Liam, pa je časa vedno manj in vsaka stvar, ki pohitri zadeve in mi olajša dan, je vsekakor vredna svojega denarja. Prve mesece sem dude seveda prekuhavala v vodi, potem pa sem enkrat, med pospravljanjem, na posodico z dudami pozabila in zažgala vse dude s posodo vred. To je bila pika na i, in odločila sem se, da si poiščem nekaj bolj preprostega in kupila Aventov sterilizator. Vsekakor ni bil nujen ampak mi olajša vsakdan in ko sta okrog mene ves dan dva malčka in ko na kup dodam še gospodinjstvo in delo, vsaka olajšana minuta šteje. Sploh do 6. meseca ko je potrebno sterilizirati tudi flaške/posodice za hranjenje, si ne predstavljam, da bi znova vse prekuhavala. Zdaj preprosto vse operem pod vročo vodo, potem pa vse stresem v sterilizator in samo pritisnem na gumb in to je to. Potem sterilizator odprem, da gre para ven in se dude, posodice, grizala osušijo. Vsekakor mi je fino, sploh kadar je Liam bolan, da grizala in dude večkrat steriliziram, da odstranim kar čim več bacilov. Vsake nekaj tednov, pa preprosto obe posodi, kjer steriliziram položim v pralni stroj in jih operem.

IMG_0543

Kakorkoli, ni mi žal, da sem se odločila za nakup in če sami kolebate ali bi sterilizator kupili, vam ga toplo priporočam. Me pa iskreno zanima, koliko staršev med vami ga že uporablja in kakšne izkušnje imate z njim?

IMG_0540

 

Komentarji

  1. Sterilizator seveda ja.super zadeva.enostavna uporaba.zelo raznovrstna uporaba.nikoli nisem pomislila na prekuhavanje “old style”.

Komentarja ni mogoče oddati.