Anina kuhinja

Šola, prvi razred in šolska torba

Šola, prvi razred in šolska torba

Letos gre naš Timon v prvi razred. No, vsaj upam da bo tako, saj od šole še nismo dobili nobenih navodil glede zdravniškega pregleda ali česarkoli. Vseeno se počasi sami pripravljamo na to in Timon se tako veseli, da je kaj. Pravi, da se najbolj veseli, da bo znal brati in pisati in jaz se veselim zanj, ko pomislim, da se mu bo s tema dvema veščinama odprl cel nov svet.

Prva točka je bila svoja sobica s pisalno mizo. Naslednja, ki je sledila, je bila prva prava šolska torba, ki si jo je izbral sam. Izbirala sva jo na spletu in najprej sva zavila k naši najljubši otroški trgovini Silly.si. Pa seveda, da ne pozabim – prva peresnica. 🙂

Kot mami mi je bilo najbolj pomembno, da je torba kvalitetna in predvsem lahka, saj je naš Timon manjši in suh. Tako ne bi želela, da bi ga že sama teža torbe ovirala, kaj šele, ko bi bila torba polna. Z dragim sva se odločila, da zanjo tako raje odštejeva kakšen euro več in je res kvalitetna, kot pa da mu kupiva eno poceni šolsko torbo in tvegava, da ima zaradi nje težave in mu je nošnja neprijetna. Pri izbiri torbe naj bi bilo treba preveriti, kako dobro se prilega otrokovemu hrbtu, da jo ima na pravi višini in tesno ob hrbtu. Priporoča se, da je hrbtišče v stiku s hrbtom na večih mestih.

Sama sem se v trenutku zaljubila v Jeune Premier šolske torbe, za katere sem slišala pohvale večih mam in naj bi bile preverjeno zelo dobre, poleg vsega pa so še izjemno lepe. Mehko oblazinjeno ergonomsko oblikovano hrbtišče Jeune Premier torb naj bi bilo oblikovano prav v tem duhu, da se šolska torba dobro prilega hrbtu. Torbe imajo nastavljive naramnice, ki so fino podložene in nudijo maksimalno udobje, hkrati pa so tudi izredno lahke – tehtajo le en kilogram, in jo bo naš Timon z lahkoto nosil na hrbtu. Torba se s kovinsko sponko zapira na klik in se zaradi 360D poliestra, ki odbija vodo in umazanijo, zlahka očisti. Tudi v notranjosti ima vodoodbojno podlogo. To mi je sploh pomembno zaradi njegove alergije na pršico, saj torbe ne bom rabila prati, ampak jo bom le vsake toliko časa temeljito prebrisala z vlažno krpo.

Poleg tega, smo že lansko leto od iste znamke imeli nahrbtnike za v vrtec (Liamov se vidi na sliki) in torbe so po enem letu še vedno enako lepe. Že ko jo primeš, čutiš kvaliteto, debelino materiala, ki je res fantastičen. Lepo obrisljiv in z njim praktično ni dela. Naramnice so bile bistveno bolj udobne in debele od drugih prejšnjih nahrbtnikov in tako sem vedela, da bo tudi kvaliteta šolske torbe na nivoju.

Prav tako mi je všeč, ker torba ni mehka ampak drži obliko in se posledično knjige ter zvezki notri ne bodo uničevali. In ko jo odpreš, je res fino prostorna, tako bo notri šlo brez težav vse, kar bo potrebno.

Seveda je svojo peresnico moral dobiti tudi Liam in presenetljivo zdaj zavzeto za svojo pisalno mizo skoraj vsak dan rišeta in ustvarjata. Upam, da se to navdušenje s Timona lepo prenese še na Liama in bo pridno nadaljeval tudi ko se bo začela šola.

Kakšne prve šolske torbe pa ste vi izbirali za svoje malčke? Kaj vam je bilo pri njih najbolj pomembno in kaj se je v praksi izkazalo za pomembno? Vesela bom vaših izkušenj in mnenj.

Šolske torbe si lahko pogledate tukaj – https://silly.si/collections/otroske-solske-torbe-in-nahrbtniki

Šolske torbe znamke Jeune Premier najdete tukaj – https://silly.si/collections/jeune-premier

Peresnice najdete tukaj –  https://silly.si/collections/otroske-solske-peresnice

Vrtčevske torbe pa tukaj – https://silly.si/collections/otroski-nahrbtniki-in-torbe-za-vrtec

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.