Anina kuhinja

Nova otroška sobica

Nova otroška sobica

Bil je čas, da sta otroka dobila svojo sobico. Prej je bil v edini dodatni sobi namreč najin studio za video in fotografijo. Pa Kristijanove omare še iz njegove stare mladinske sobe, v kateri so bila otroška oblačila in tisoč in ena reč. Ker živimo v starejši hiši, v kateri so bila tla položena že 25+ let nazaj in so se hudo vdirala, je bilo nujno, da sva se sobice lotila konkretno.

Najprej sva začela s pripravo tal. Razmišljala sva, da bi jo polagal dragi sam, saj je laminat položil v najinem glavnem prostoru 8 let nazaj, toda tla so zares potrebovala mojstra, saj so bila preveč kriva. Zato sva se odločila, da se za pomoč in za sam material za tla obrneva k podjetju Kutin, ki je iz našega gorenjskega konca. Odločila sva se za njihove vinylne plošče, saj nama je bil material zares všeč in z njimi sva se dogovorila za cel paket. Material in polaganje ter pripravo tal.

Najprej naju je čakalo praznjenje sobe. Tako sva morala vse omare razmontirati, odnositi in v našem malem stanovanju narediti prostor za vso šaro in oblačila, da je bila soba čisto prazna. Potem je prišel mojster za tla in priznam, da se mi je kar malo smilil, saj ga je čakal izziv ravnanja naših krivih tal. Ampak v dveh dneh je svoje delo opravil res vrhunsko in zares sva zelo zadovoljna. Tako lahko z dobrim občutkom priporočava naprej. 😉 Na Facebooku jih najdete tukaj.

Ko so bila tla položena, naju je čakalo pleskanje. Pa dobro, ta del ne bi bil nič posebnega, če se ne bi odločila, da bova naš lesen, temno rjav polakiran strop pobarvala na belo, da bo pasal k samemu pohištvu in viziji, ki sva si jo zamislila. Dragi se je kar namatral, da nama je uspelo. Jaz sem na srečo in žalost vmes bila z malčkoma, saj drugo varstvo zaradi karantene ni bilo mogoče. Izbrala sva JUPOL barve, saj sva z njimi celotno stanovanje prebarvala že 8 let nazaj, ko sva se vanj vselila in sva bila z njimi vedno zelo zadovoljna. Vesela sva bila njihove pomoči, saj so nama svetovali, da morava strop najprej obrusiti, potem premazati s posebno emulzijo za les in na koncu šele z JUBIN barvo za les. Dragi je večkrat poudaril, da sva se pravilno odločila ko sva vzela dobre barve, saj je bil nad zmožnostjo barvanja čez obstoječo temno barvo prav navdušen.

Potem pa je sledil ta zabavni del in sicer sestavljanje sobice, ki nas je več kot mesec čakala v skladišču, saj so se naši plani zaradi karantene zamaknili. Vsi štirje smo se tako veselili našega pograda in vseh omar, pa seveda Timon se je tako veselil pisalne mize, da se bo lahko začel pripravljati na njegov vstop v šolo, ki bo jeseni. Za vse, ki so vam všeč šolske torbe znamke Jeune Premier na sliki, jih najdete v otroški spletni trgovini Silly.si, tukaj. 😉

Priznam, da sva se pošteno namatrala in sva jo sestavljala skoraj polne tri dneve, ampak na koncu je bil občutek zares neverjeten. Sobica je za moje pojme točno taka, kot sem si jo želela in pohištvo je res stabilno in konkretno. Za pograd sva naročila dodatno zaščito in pograd postavila v kot z nagnjenim stropom, tako se mi zdi, da je varen. Najprej sem malo z zadržki tudi sama splezala nanj, saj ga je kar izziv preoblačiti in brisati vsak teden (pri nas je to nujnost zaradi Timonove alergije na pršico). Potem pa sem kmalu ugotovila, da me pograd za šalo drži in tako včasih, ko se malčka ponoči zbudita zaradi slabih sanj, šibam in se uležem k njima, da zaspita.

V dveh tednih smo se čudovito navadili na to spanje in po večini skoraj celotno noč prespita v svojih posteljah. Liam k nama pride ponavadi okrog 5h zjutraj, Timon pa spi tam celo noč. Moje spanje je tako bistveno boljše in občutek, da sva njuno sobico uredila tako kot je treba je res super. 🙂

Odločila sva se, da sobico kupiva v spletni trgovini Salon pohištva. Izbrala sva znamko Jela, saj ponuja res kvalitetno pohištvo po dosegljivih cenah. Sploh pa so se mi zdeli njihovi pogradi daleč najlepši in najbolj kvalitetno narejeni. Všeč mi je bilo, da imajo ograjice praktično vse naokrog – tudi na spodnji posteljici. Spodaj imajo še en rezerven predal, ki ga lahko uporabiš za dodatno ležišče, kar nam bo kmalu prišlo prav, ko bo prespal kakšen prijatelj ali pa bratranec oz. sestrična. Sploh pa nama je bilo všeč, da sva lahko v sami trgovini izbrala celotno sobo, skupaj z ležišči. To sva naredila v miru svojega domu, preko spleta, in z njimi sva se odlično dogovorila za vse kar naju je dodatno zanimalo. Sobico so pripeljali k nama in jo celo več kot mesec držali pri sebi, ker zaradi karantene vse skupaj ni šlo. Rada bi se jim tudi tukaj zahvalila za prijaznost, prilagodljivost in nasploh za vrhunsko pohištvo, ki nam bo brez dvoma služilo še leta. Prav zato sva se odločila za vedno “in” belo barvo, ki jo malčka lahko okrasita z željenimi barvnimi glede na njuno trenutno starostno obobje. Ker sta trenutno še mala, sem si detajle dovolila naročiti sama in vesela sem, da so jima všeč.

Meni najlepši detajl sobe pa je brez dvoma platno z njunimi slikami. Mislim, res toook lepo. 🙂 Naročili smo jih v spletni trgovini Pixsa.si.

V sobici smo zdaj že dva tedna in v kolikor imate kakšno vprašanje glede tal, pohištva ali barv, mi javite in vam bom poskusila odgovoriti.

Pripenjam še linke do kosov pohištva, ki so v naši sobici, za vse ki bi vas zanimalo.

Mimogrede, Salon pohištva trenutno praznuje svojo 10. obletnico in imajo noro znižanje vseh izdelkov za -60%, tako da, če kdo razmišlja o kakšnem kosu, se kar splača izkoristiti. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.