Sestavine:
100 Malinca pirine polnozrnate moke
150 gramov Malinca mandljeve moke
50 gramov Malinca agavinega ali javorjevega sirupa ali nerafiniranega sladkorja
1 vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna
ščepec soli
2 jajci
150 ml mandljevega mleka
1/3 čajne žličke cimeta
50 ml Malinca mandljevega masla
1 žlica vanilijeve arome
12 čajnih žličk Malinca malinove marmelade brez sladkorja (ali druge marmelade po okusu)
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov s ščepcem soli stepemo čvrst sneg.
Rumenjake začnemo stepati skupaj z agavinim sirupom in vanilijevo aromo. Stepamo jih z električnim mešalnikom toliko časa dokler masa ne postane svetlo rumene barve.
Nato v posodici skupaj stresemo pecilni prašek, cimet in moki, in v en kozarec zlijemo mleko in maslo. Vsebino posodice in kozarca izmenično počasi z kuhinjsko metlico vmešavamo v jajčno maso.
Medtem pripravimo pekač, ki ga lahko obložimo z papirnatimi košaricami. V košarice nato nadevamo žlico zmesi, nato dodamo marmelado in zaključimo z zmesjo. Po vrhu dodamo mandljeve lističe ali pa mafine pustimo brez vsega.
Jaz sem mafine potresla s sladkorčki, ki sicer niso zdravi, sta si jih pa zaželela moja malčka. Ker sta pridno pomagala pri pripravi in ker so drugače v celoti mafini izjemno zdravi, sem jima ustregla. 😉
Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 17-19 minut.
Zdravi malinini mandljevi mafini, so izjemno okusni, bogati in zdravi. So popolno za zajtrk ali zdrav sladek prigrizek, ki ga z lahkoto vzamemo s seboj v službo, šolo, na izlet…