Sestavine:
350 gramov svežih jagod (ali malin/borovnic/banan..)
250 gramov skyra ali grškega jogurta
1-2 žlici javorjevega sirupa ali medu
1 čajna žlička vanilijeve paste ali arome
300 gramov temne čokolade
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Jagode narežemo na drobno. Skyr, vanilijevo pasto in javorjev sirup zmešamo. Vmešamo narezano sadje.
Na papir za peko dodamo 6 večjih kupčkov ali 10 manjših. Postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3-5 ur da grižljajčki popolnoma zamrznejo.
Zadnjih 20 minut zamrzovanja v posodo z debelim dnom nadrobimo temno čokolado. Na najnižji temperaturi jo stopimo.
Zamrznjene grižljajčke potopimo v čokolado in odlagamo nazaj na papir za peko.
Ko so vsi obliti, se je čokolada že strdila. Lahko jih takoj postrežemo ali pa spravimo v vrečko in položimo v zamrzovalnik za spontano zdravo sladkanje.