Anina kuhinja

Zamrznjeni jagodni jogurt grižljajčki obliti s čokolado

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 4-5 ur zamrzovanja

Količina: 6 večjih ali 10 manjših

Sestavine:

350 gramov svežih jagod (ali malin/borovnic/banan..)
250 gramov skyra ali grškega jogurta
1-2 žlici javorjevega sirupa ali medu
1 čajna žlička vanilijeve paste ali arome
300 gramov temne čokolade

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Jagode narežemo na drobno. Skyr, vanilijevo pasto in javorjev sirup zmešamo. Vmešamo narezano sadje.

Na papir za peko dodamo 6 večjih kupčkov ali 10 manjših. Postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3-5 ur da grižljajčki popolnoma zamrznejo.

Zadnjih 20 minut zamrzovanja v posodo z debelim dnom nadrobimo temno čokolado. Na najnižji temperaturi jo stopimo.

Zamrznjene grižljajčke potopimo v čokolado in odlagamo nazaj na papir za peko.

Ko so vsi obliti, se je čokolada že strdila. Lahko jih takoj postrežemo ali pa spravimo v vrečko in položimo v zamrzovalnik za spontano zdravo sladkanje.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.