Anina kuhinja

Vroče jagode z vanilijevim sladoledom in smetano

Zamrznjene jagode s sladkorjem in malce vode.

 

Stepena smetana.

 

Vroče jagode.

 

Zmiksane jagode s paličnim mešalnikom.

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut

Za 3-4 osebe.

SESTAVINE:

– 500 g zmrznjenih ali svežih jagod
– 4 kepice vanilijevega sladoleda
– 3 žlice sladkorja
– 200 ml smetane za stepanje + 1-2 žlici sladkorja
– 1 dcl vode

OPIS PRIPRAVE:

Jagode stresemo v posodo. Dodamo jim sladkor in vodo in jih zavremo. Če so zamrznjene vse skupaj vremo malce dlje – kakšnih slabih 5 minut, da ne bodo ostale na sredini zamrznjene. Vroče jagode nato zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zlijemo jih v kozarce in jim dodamo sladoled in stepeno smetano, ki smo ji dodali sladkor.

Veselo sladkanje!

Komentarji

  1. Katjuša oprosti za tako pozen odgovor, šele zdajle sem opazila, da ti sploh nisem odgovorila. Drugače pa hvala! Recept za vroče maline je pa tudi že na mojem blogu. 🙂 Lep pozdravček,

    Ana

  2. Naredila z jagodami,super zadeva Ana.Nato še z gozdnimi sadeži.Odlično,kot vsi tvoji recepti.
    lp
    Jelka

Komentarja ni mogoče oddati.

[sg_popup id=1]