Sestavine:
- Sestavine za domačo mešanico za vročo čokolado:
- 240 gramov koruznega škroba
- 50 gramov kakava v prahu
- 100 gramov čokolade v prahu
- 200 gramov sladkorja
- žlica vanilijevega sladkorja
- ščepec soli
- Sestavine za vročo kavno čokolado
- 1 žlica Galador kave s probiotikom
- 100 gramov domače mešanice za vročo čokolado
- 400-500 ml vode
- 400-500 ml mleka
- 250 ml sladke smetane
- 1-2 žlici sladkorja
Postopek:
Natisni- V posodi dobro zmešamo vse sestavine za mešanico in jo prestavimo v kozarec, ki se lahko dobro zapre. V mešanico potopimo izdolben vanilijev strok. Ta bo v mešanici oddajal aromo še mesec dni.
- Tako pripravljeno mešanico hranimo v hladnem in suhem prostoru.
- Vodo pripeljemo do točke tik pred vretjem. Takrat ji vmešamo kavo in počakamo da se usedlina posede.
- Tri četrtine mleka zlijemo v manjšo posodo in jo pristavimo na štedilnik na najvišjo temperaturo.
- Medtem ko se mleko v posodi segreva, preostalo mleko zlijemo v drugo posodo in vanj z metlico temeljito vmešamo domačo mešanico za vročo čokolado.
- Tik preden mleko zavre, vanj vlijemo kavo, nato pa počasi z metlico vmešamo zmešano čokoladno zmes in vsebino pripeljemo do vretja. Vsebino kuhamo še nadaljnih nekaj minut in jo medtem skrbno mešamo.
- Tako pripravljeno čokolado pretočimo v kozarce.
- Sladko smetano stepamo do točke da se začne gostiti. Takrat ji dodamo sladkor in stepamo do polne čvrstosti. Smetano dodamo k kavni vroči čokoladi in jo okrasimo z oreščki ali nadrobljenimi piškoti.
Komentarja ni mogoče oddati.