Sestavine:
Postopek:
NatisniMoko, maslo, sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek, sol in rumenjake stresemo v večji multipraktik. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo ali so sestavine dobro premešane.
Sestavine stresemo na površino in z rokami oblikujemo testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)
Testo razvaljamo na debelino nekaj mm in iz testa izrežemo oblike, ter jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 11-14 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.
Piškote ohladimo.
Sladkor v prahu in limonin sok zmešamo, ter s prelivom okrasimo/premažemo piškote. Po prelivu potresemo okraske po želji in počakamo da se sladkorni preliv strdi.
Velikonočni krhki piškoti/keksi z limoninim sladkornim prelivom so preprosti keksi, ki jih lahko pripravljate na sto in en način in okrasite primerno priložnosti. Tokrat so v Velikonočnih oblikah in pisano praznično okrašeni z limoninim sladkorni prelivom in pisanimi okraski.
Recept deluje tudi s polnozrnato moko.
Pozdravljena,
Sva z malim poskusala narediti piskote po receptu, pa se mi testo sploh ni oblikovalo tako da ga bi lahko razvaljala. Sestavine so se povezale, testo se je sprijelo, vendar ko sem poskusala razvaljat, je pa vse razpadalo. Kaj je vzrok temu? Sem preverila: vse kolicine in sestavine stimajo.
Ni mi jasno…razen ce bi mogla dodati cela jajca, sem pa samo rumenjake tako kot je navedeno v receptu.