Anina kuhinja

Velikonočna kokosova gnezdeca

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 12

Količina: 15

Sestavine:

  • 200 gramov grobe kokosove moke
  • 100 gramov Natur Aktiv kokosovega čipsa (ali 100 gramov kokosove grobe moke)
  • 3 beljaki
  • 120 gramov Natur aktiv rjavega sladkorja (ali navadnega)
  • 2-3 žlice čokoladnega namaza
  • 1/5 čajne žličke soli
  • 1-2 vrečki majhnih čokoladnih pisanih jajčkov (sama sem uporabila Milkine velikonočne)

Postopek:

Natisni
  1. Kokosov čips zmeljemo na srednje velike koščke. Zmešamo jih z grobo kokosovo moko. Tako bo tekstura bolj zanimiva.
  2. Beljake skupaj s sladkorjem in soljo mešamo, da se rahlo spenijo. Vanje vmešamo zmešan kokos.
  3. Iz zmesi oblikujemo piškote premera 5cm in jim na sredini naredimo vdolbino, da izgledajo podobni gnezdom. Takšne položimo v sergeto pečico na 180 stopinj za 12-15 minut – ko so nežno obarvani, jih vzamemo ven. Bolj bodo porjaveli, bolj trdi bodo postali ko se ohladijo.
  4. Gnezd ohladimo in jih nadevamo s čokoladnim namazom. (predhodno ga segrejemo na nizki tempeaturi, da postane bolj tekoč) Čez čokoladni namaz dodamo pisana jajčka in smo končali.