Sestavine:
- 200 gramov grobe kokosove moke
- 100 gramov Natur Aktiv kokosovega čipsa (ali 100 gramov kokosove grobe moke)
- 3 beljaki
- 120 gramov Natur aktiv rjavega sladkorja (ali navadnega)
- 2-3 žlice čokoladnega namaza
- 1/5 čajne žličke soli
- 1-2 vrečki majhnih čokoladnih pisanih jajčkov (sama sem uporabila Milkine velikonočne)
Postopek:
Natisni- Kokosov čips zmeljemo na srednje velike koščke. Zmešamo jih z grobo kokosovo moko. Tako bo tekstura bolj zanimiva.
- Beljake skupaj s sladkorjem in soljo mešamo, da se rahlo spenijo. Vanje vmešamo zmešan kokos.
- Iz zmesi oblikujemo piškote premera 5cm in jim na sredini naredimo vdolbino, da izgledajo podobni gnezdom. Takšne položimo v sergeto pečico na 180 stopinj za 12-15 minut – ko so nežno obarvani, jih vzamemo ven. Bolj bodo porjaveli, bolj trdi bodo postali ko se ohladijo.
- Gnezd ohladimo in jih nadevamo s čokoladnim namazom. (predhodno ga segrejemo na nizki tempeaturi, da postane bolj tekoč) Čez čokoladni namaz dodamo pisana jajčka in smo končali.