Anina kuhinja

Veganski pečeni kvašeni flancati

Čas priprave: 15 minut + počivanje

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 25-30

Sestavine:

800 gramov pirine moke
1 kocka kvasa
5 žlic nerafiniranega sladkorja
2 žlici nerafiniranega trsnega sladkorja (ali medu ali javorjevega sirupa)
2 bio limoni
350 ml mandljevega mleka (ali riževega, vode ali kravjega mleka)
100 ml kokosovega olja (ali sončničnega/repičnega)
1 čajna žlička soli
2 žlici ruma ali rumova aroma

Postopek:

Natisni

V dve tretjine toplega mandljevega mleka dodamo sladkor, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut.

V preostalo toplo mleko vmešamo sladkor da se stopi. Nato vmešamo še rum in limonino lupinico.

Moko presejemo in ji vmešamo vzhajan kvas. Nato vmešamo sol, nato sladko mleko in nazadnje še olje. Gnetemo vsaj 5-10 minut, nato pa pustimo vzhajati 1 uro. Po tem času potlačimo in vzhajamo spet 1 uro ali vsaj 30 minut.

Testo razvaljamo na debelino 1 cm in razrežemo na poljubno velike kvadrate/pravokotnike. Zarežemo jih po dva reza in ji razvležemo da dobijo veliki dve luknji.

Položimo na papir za peko in vzhajamo 30 minut, nato pa pečemo v segreti pečici na 220 stopinj 5 minut, in naprej naknadnih 10 minut na 180 stopinjah. V kolikor imate kombinirano parno pečico vklopite drugo stopnjo pare. Če pare pečice nimate pomaga tudi skodelica z vodo na dnu pečice.

Pečene flancate pokrijemo z vlažno krpo in malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Pri izdelovanju flancatov sta mi pomagala Boschev Optimum in Boscheva kombinirana parna pečica. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.