Sestavine:
Sestavine:
200 gramov moke
150 gramov trsnega sladkorja
60 gramov indijskih oreščkov
150 gramov temno čokoladnih kapljic
1/2 čajne žličke Dr.Oetker sode bikarbone
35 gramov Dr.Oetker grenkega kakava v prahu
1/5 čajne žličke soli
90 gramov rastlinskega masla
100 gramov agavinega ali javorjevega sirupa
40 gramov vode
45 gramov arašidovega ali mandljevega masla (ali vse v rastlinskem maslu)
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste
1 žlica ruma
Postopek:
NatisniIndijske oreščke grobo narežemo.
Moko, kakav v prahu, sol, čokolado, oreščke in sladkor zmešamo.
Masli stopimo. Počakamo da se ohladita na sobno temperaturo. K maslu zmešamo vodo, sirup, rum in vanilijevo pasto.
Mokre sestavine zmešamo v suhim v enotno testo. Položimo ga v hladilnik za eno uro.
Oblikujemo večje sploščene kroglice (velikost oreha) in jih polagamo na papir za peko – z dovolj razmaka da bodo imel prostor zrasti.
Pečemo jih na 180 stopinjah 12 minut.