Sestavine:
Sestavine za podlago:
170 gramov mandljev
50 gramov bučnih semen
100 gramov datljev brez koščic
50 gramov suhih sliv
1-2 žlici javorjevega sirupa
1 čajna žlička vaniijeve arome
limonina lupinica ene bio limone
1-2 žlice limoninega soka
Sestavine za nadev:
300 gramov Leone temne čokoladne kapljice
300 ml rastlinske smetane
2 pesti svežih malin + za okras
2 polni žlici malinovega džema
kakav v prahu
+
rožice za okras
Postopek:
NatisniVse sestavine za podlago zmiksamo do željene teksture. Meni se zdi simpatična malo bolj groba ker lepše izpade tudi vizualno.
Zmes pritisnemo ob namaščen pekač in položimo v hladilnik.
Smetano zavremo in odstavimo. Dodamo čokoladne kapljice in počakamo 5 minut. Fino zmešamo in ohladimo na sobno temperaturo.
Podlago premažemo z džemom in potresemo z malinami. Prelijemo s čokoladno zmesjo in položimo v hladilnik za 4-5 ur ali čez noč.
Po vrhu potresemo kakav v prahu in okrasimo.