Anina kuhinja

Valentinova granola z jagodami, lešniki in čokolado

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: cca 700 gramov granole

Sestavine:

Sestavine:
300 gramov dmBio ovsenih kosmičev
80 gramov dmBio ghee masla ali klasičnega masla ali kokosovega olja
80 gramov dmBio medu ali javorjevega sirupa, agavinega sirupa
1 žlica vanilijeve paste
4-5 kapljic limoninega olja
120 gramov dmBio lešnikov
25 gramov dmBio ilofiliziranih jagod
100 gramov dmBio temne čokolade
45 gramov dmBio ekspandirane pire z medom

Postopek:

Natisni

Maslo in med stopimo v kozici. Prelijemo čez kosmiče. Dodamo vanilijevo pasto, limonino olje in premešamo. Pretresemo čez papir za peko in razporedimo.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 15-18 minut.

Istočasno na papir za peko dodamo lešnike in jih pečemo pod pekačem z granolo.

Pečeno granolo in lešnike ohladimo. Lešnike dodamo v krpo in z drgnjenjem odstranimo večino lupine.

Granolo in lešnike zmešamo z narezano čokolado, ekspandirano piro in jagodami.

Shranimo v kozarec.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.