Anina kuhinja

Vaflji posodice s sladoledom, smetano in jagodami

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 8-9 minut

Količina: cca 15 vafelj posodic ali 12-13 klasičnih vafljev

Sestavine:

250 gramov moke
200 mililitrov mleka
60 gramov sladkorja
Vrečka vanilijevega sladkorja
1/5 čajne žličke soli
120 gramov masla
3 velika jajca
1 čajna žlička pecilnega praška
+
Nadev po izbiri (sladoledi, smetana, sadne solate..)

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Maslo stopimo in ohladimo na sobno temperaturo.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Bekjake stepemo do čvrstega in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkorja in jih stepamo do svetlo rumene barve. Vlijemo maslo, mleko, dodamo limonino lupinico in presejemo moko in pecilni prašek.

Zmešamo v enotno zmes, nato pa z lopatico po delih vmešamo sneg.

Pekač za vaflje segrejemo. Segretega namastimo nato pa v njem po navodilih pekača spečemo vafelj posodice ali klasične vaflje. Po dveh minutah peke posodice preverimo in jih nato pečemo do željene zapečenosti.

Serviramo s sladoledom, smetano in svežim jagodam.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.