Sestavine:
250 gramov moke
200 mililitrov mleka
60 gramov sladkorja
Vrečka vanilijevega sladkorja
1/5 čajne žličke soli
120 gramov masla
3 velika jajca
1 čajna žlička pecilnega praška
+
Nadev po izbiri (sladoledi, smetana, sadne solate..)
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Maslo stopimo in ohladimo na sobno temperaturo.
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Bekjake stepemo do čvrstega in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakom dodamo sladkorja in jih stepamo do svetlo rumene barve. Vlijemo maslo, mleko, dodamo limonino lupinico in presejemo moko in pecilni prašek.
Zmešamo v enotno zmes, nato pa z lopatico po delih vmešamo sneg.
Pekač za vaflje segrejemo. Segretega namastimo nato pa v njem po navodilih pekača spečemo vafelj posodice ali klasične vaflje. Po dveh minutah peke posodice preverimo in jih nato pečemo do željene zapečenosti.
Serviramo s sladoledom, smetano in svežim jagodam.