Rezanje lososa. |
Dodan losos k popečenem poru in čebuli. |
Dodano umešano jajce. |
Dodan sir. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
Za 1 osebo.
SESTAVINE:
– 1 jajce
– 1 pest lososa
– 1/4 čebule
– 1/3 manjšega pora
– ščepec soli in popra
– 1 žlica sira
OPIS PRIRAVE:
Jajce ubijemo v skledico in ga z vilico dobro premešamo. Lososu odstranimo koščice in ga narežemo na manjše kocke. Prav tako očistimo por in čebulo ter ju narežemo na manjše delčke.
V ponvi segrejemo olje in najprej čebulo, ki ji nato dodamo por. Ko sta por in čebula lepo zlato rjava dodamo še lososa in tudi tega malce popečemo. V ponev zlijemo zmešano jajce in dodamo sol in poper. Počakamo da se jajce na dno ponve malce prime in vse skupaj premešamo. Na koncu dodamo še sir, počakamo da se stopi, premešamo in postrežemo. Sir po želji lahko izključite.
Dober tek!
BI šlo z drugo ribo tudi??
Ja seveda, samo med mešanjem je treba paziti, da se ribe preveč ne zmečka, da vse skupaj ne postane pašta. Torej mešati počasi. Pa tudi fino je da si izbereš ribo kjer ji boš najlažje odstranil/a koščice.
Upam da sem ti bila v pomoč,
lep pozdravček,
Ana