Anina kuhinja

Umešana jajca s humusom in zelenjavo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
1 čajna žlička oljčnega olja
5-6 jajc
1 polna pest češnjevih paradižnikov
1/2 podolgovate sveže kumare
1 žlica čilijeve sladko kisle omake
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 mlada čebulica – zeleni deli ali šopek drobnjaka

Sestavine za humus:
150 gramov kuhane čičerike
100 gramov skyra ali puste skute
1/3 čajne žličke česna v prahu ali strok svežega
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 polna žlica Proteini.si naravnih proteinov
1 žlica jabolčnega kisa

Postopek:

Natisni

Jajcem dodamo sol in jih z vilico fino stepemo.

Paradižnike in kumaro zrežemo na poljubno velikost. Malce posolimo in dodamo čilijevo omako. Premešamo.

Vse sestavine za čičerikino kremo zmiksamo v enotno zmes. Po okusu dodamo še malo kisa, česna ali soli.

Kremo razmažemo po dveh krožnikih. Dodamo zelenjavo.

Jajca vlijemo v ponev premazano z oljem. Na srednji temeraturi jih popečemo da zamatirajo ampak imajo še vedno sijaj.

Takšna dodamo na vrh in potresemo z narezano mlado čebulico ali drobnjakom. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.