Zgneteno testo. |
Dodajanje tune na razvaljano testo. |
Dodan sir in kisla smetana. |
Zvijanje v rolado. |
Zvita rolada. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 200 g moke
– 0,8 dcl vode
– 1/3 kocke kvasa
– 1 čajna žlička soli
– 1 žlica sladkorja
– 1 konzerva tune
– 1-2 žlici kisle smetane
– 1-2 pesti naribanega sira
– ščepec origana
OPIS PRIRAVE:
V toplo vodo zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Posodico pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5 minut. Medtem v posodo stresemo moko in ob robu natresemo sol in prilijemo olje. V sredini naredimo luknjico. V luknjico vmešamo vzhajan kvas. Vse skupaj dobro pregnetemo in pustimo vzhajati kakšne pol ure. Po tem času testo razvaljamo na kakšne 2-3 mm in ga potresemo s tuno, sirom in origanom. Čez vse skupaj pokapamo še malce kisle smetane in zvijemo v rolado. Pri krajeh dobro pritrdimo in položimo na peki papir. Po vrhu rolado še malce potresemo s sirom in položimo v pečico za 25-30 minut.
Pečeno rolado razrežemo.
Dober tek!