Anina kuhinja

Tunina rolada s kislo smetano

Zgneteno testo.

 

Dodajanje tune na razvaljano testo.

 

Dodan sir in kisla smetana.

 

Zvijanje v rolado.

 

Zvita rolada.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 200 g moke
– 0,8 dcl vode
– 1/3 kocke kvasa
– 1 čajna žlička soli
– 1 žlica sladkorja
– 1 konzerva tune
– 1-2 žlici kisle smetane
– 1-2 pesti naribanega sira
– ščepec origana

OPIS PRIRAVE:

V toplo vodo zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Posodico pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšne 5 minut. Medtem v posodo stresemo moko in ob robu natresemo sol in prilijemo olje. V sredini naredimo luknjico. V luknjico vmešamo vzhajan kvas. Vse skupaj dobro pregnetemo in pustimo vzhajati kakšne pol ure. Po tem času testo razvaljamo na kakšne 2-3 mm in ga potresemo s tuno, sirom in origanom. Čez vse skupaj pokapamo še malce kisle smetane in zvijemo v rolado. Pri krajeh dobro pritrdimo in položimo na peki papir. Po vrhu rolado še malce potresemo s sirom in položimo v pečico za 25-30 minut.
Pečeno rolado razrežemo.

Dober tek!