Narezan česen in bazilika. |
Popečen česen in bazilika. |
Tuna jajce in popečen česen in bazilika v posodi. |
Vse sestavine za namaz. |
Končan namaz.
Nepečeni obloženi kruhki na peki papirju. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 – 15 minut
ČAS PEKE: 10 minut
Za približno 15-20 namazanih kruhkov.
– 2 veliki konzervi tune
– 1 francoska štruca
– 8 žlic zmiksanih pelatov
– 4 stroki česna
– 2 čajni žlički narezane sveže bazilike
– 2 pesti narezanega sira
– ščepec popra, soli, origana
– 1 žlica paradižnikovega koncentrata
– 1 jajce
OPIS PRIPRAVE:
Česen in baziliko narežemo na čimbolj drobne koščke. V ponev zlijemo 2-3 žlici olivnega olja in dodamo česen in baziliko. Pečemo ju dokler česen ne zadiši. ( ne sme postati rjav, ker bo tako postal grenek )
V manjšo posodico stresemo tuno, ki ji odcedimo olje. Dodamo popečen česen in baziliko, sir, jajce, poper, sol, origano. V kozarcu zmešamo pelate in paradižnikov koncentrat in vse skupaj vmešamo v preostale sestavine.
Francosko štruco narežemo in na vsak košček dodamo in zvrhano čajno žlico namaza. Tako namazane kruhke položimo na peki papir na pekaču in naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut.