Anina kuhinja

Triki in nasveti za popolna umešana jajčka

Čas priprave: 1-2 minute

Čas kuhanja: nekaj minut

Količina: 1 oseba

Sestavine:

2 jajci
1 čajna žlička masla
ščepec soli
zelišča (drobnjak/peteršilj) po želji

Postopek:

Natisni

1. Jajci fino stepemo skupaj s ščepom soli. Jaci sta dovolj stepeni ko dvignemo vilico in na njej ne ostane noben košček beljaka.

2. Jajca solimo vnaprej saj so taka veliko bolj okusna in v celoti začinjena. V sami teksturi (preverjeno preizkušeno) ni razlike ali solimo prej ali na koncu. Je pa razlika v okusu, saj soljenje na koncu soli le zgornji del jajc.

3.Surovim jajcem lahko dodamo tekočino kot je mleko ali smetana. Vendar v majhnih količinah drugače bomo dobili preveč vodena jajca. Torej na dve jajci 1 čajno žličko (max 1 žlico) mleka/smetane.

4. Umešana jajca so najbolj okusna na maslu, lahko jih pripravite tudi na olivnem olju.

5. Ponev segrejemo na srednjo do manjšo temperaturo. S previsoko temperaturo popolnoma uničemo nežno teksturo jajc, zato je pomembno da jih pečemo na nižji temperaturi.

6. Najprej stopimo maslo na nižji temperaturi, nato dodamo stepena jajca in jih med počasnim praženjem ves čas mešamo s spatulo.

7. Ponev odstavimo , ko so jajca na vrhu še vedno na videz mokra. Takšne pustimo v topli ponvi nekih 10-15 sekund.

8. Zelišča ali nariban parmezan/sir, dodajamo v točki 7. zgoraj – torej čisto na koncu.

9. Če umešanim jajčkom dodajamo por, papriko, bučke ali drugo zelenjavo, začnemo s praženjem le-te, potem pa nadaljujem z začetnim postopkom jajc od prve točke naprej.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.