Anina kuhinja

Torta z višnjami

Živijo 🙂

Naslednji recept, ki ga imam pripravljenega za vas je recept za torto z višnjami.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura, brez časa, za ohlajanje biskvita
Za 10 oseb.

Foto: Kristijan Žontar, istock

SESTAVINE:

– 7 jajc
– 14 žlic sladkorja
– 10 žlic moke
– 1 pecilni prašek
– 2 polni žlici kakava v prahu
– 1,5 žlice čokolade v prahu
– 1 l sladke smetane za stepanje
– 4 kremfiksi (utrjevalci smetane)
– 1 kozarec kompota z višnjami
– kokos za okrasitev roba

OPIS PRIPRAVE: 

     Najprej prižgemo pečico na 180 stopinj, da se bo medtem ko pripravljamo maso za testo segrela. Nato vzamemo dve posodi, in ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo 10 žlic sladkorja in vse skupaj 10 minut mešamo z električnim mešalnikom na največji hitrosti. Ko se masa podvoji in postane svetlo rumena lahko kočamo. Nadaljujemo s stepanjem beljakov v drugi posodi, in sicer stepamo z največjo hitrostjo toliko časa, dokler sneg ni trd. Ali je dovolj trd preverimo tako da obrnemo posodo in če se obdrži je pravšnji.         
    Nato v manjšo posodo stresemo moko, pecilni prašek, kakav v prahu in čokolado v prahu. Ko imamo vse to pripravljeno vzamemo metlico za mešanje in počasi vmešamo sneg in ostale sestavine v stepene rumenjake s sladkorjem. Nato maso zlijemo v dobro pomaščen okrogel pekač za torte (premera prb. 26 cm), in ga položimo v segreto pečico. Tam ga pustimo približno pol ure. Ali je testo pečeno preverimo tako da zabodemo konico noža v pecivo in če na nožu ne ostane nobenih sledi, je pecivo gotovo pečeno.
       Nato pecivo zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo, in ga pustimo da se ohladi. Vmes stepemo sladko smetano, in ji dodamo preostale 4 žlice sladkorja in 4 kremfikse, da bo smetana bolj čvrsta, in jo položimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
   Ko je biskvit ohlajen ga prepolovimo in najprej dobro namočimo z sokom iz kompota, nato nanj naložimo višnje, ter na njih 2/3 smetane. Za okrasitev si prihranimo 8 lepih višenj. Nato smetano prekrijemo z zgornjim delom biskvita in še tega namočimo z sokom iz kompota. Celotno torto nato premažite z ostalo smetano, toda kakšen dcl smetane si prihranite za dekoracijo.
    Nadaljujte z dekoracijo torte, ki jo sicer lahko okrasite po želji, lahko pa tudi tako kot jaz.

Veliko zabave pri peki, in DOBER TEK!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.