Anina kuhinja

Torta pistacija bela čokolada

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: 1x torta - premera 18-22 cm

Sestavine:

1 x vanilijev tortni biskvit – recept tukaj
150 gramov sladke smetane
150 gramov BAM bele čokolade
400 gramov mascarpone sira
400 gramov BAM pistacijinega namaza

Za okras:
grobo narezane pistacije
BAM belo čokoladni krispiji

Postopek:

Natisni

Sladko smetano zavremo in odstavimo. Vmešamo belo čokolado in mešamo, da dobimo enotno zmes. Dobro ohladimo.

Ohlajeno vlijemo k mascarpone siru in fino zmiksamo, da se sestavini povežeta. Položimo v hladilnik.

Ohlajen biskvit zrežemo na 5 delov.

Prvi del postavimo na željen servirni krožnik/pladenj. Premažemo ga na tanko s pistacijevim namazom in z brizgalno vrečko nabrizgamo rožice z mascarpone kremo. Pokrijemo z novim slojem in postopek ponovljamo do zadnjega solja biskvita.

Zadnji sloj biskvita premažemo s pistacijevim namazom in ob robu nabrizgamo mascarpone rožice in jih okrasimo s pistacijami in krispiji.

Položimo v hladilnik ali takoj zrežemo in postrežemo.

Lešnikove kremne rezine sem pripravljala z vrhunskimi izdelki iz spletne trgovine Mojačokolada.si, ki poleg lešnikovih izdelkov drži tudi ogromno drugih čudovitih izdelkov za peko in sladkanje. 😉

Z mojo promo kodo ANACASTI pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. dobite brezplačno dostavo. Naj komu koda pride prav. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.