Anina kuhinja

Torta pinjata s smartis bonbončki

Čas priprave: 1 ura

Čas kuhanja: 50 minut

Količina: torta premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
8 jajc
400 g moke
360 g sladkorja
2 vrečki pecilnega praška ali vinskega kamna
1,4 dcl mlačne vode
1,4 dcl sončničnega olja

Sestavine za kremo:
300 ml sladke smetane
1050 g bele čokolade
6 polnih pesti smartis bonbonov

Dodatne sestavine:
1 dcl vode
1 čajna žlička mareličnega ali breskvinega džema

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premažemo z maslom in dno pekača obložimo z odstriženim krogom peki papirja. Peki papir prav tako premažemo z maslom. Pripravimo si dve posodi. V eno dodamo rumenjake od jajc, v drugo pa beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in jih z električnim mešalnikom stepamo kakšne dobrih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve.

V kozarec zlijemo olje in vodo. V manjšo posodo pa dodamo moko in pecilni prašek. Z metlico ali spatulo nato postopoma v jajčno zmes vmešavamo tekoče sestavine in suhe sestavine. S tem da suhe sestavine presejamo v zmes s cedilom. Ko imamo vse sestavine lepo zmešane, vanje nežno vmešamo sneg.

Vse skupaj prelijemo v pekač in položimo v pečico za 50-60 minut.

Pečen biskvit zrvnemo na kuhinjsko krpo in ga pustimo da se ohladi.

Zgornji del odrežemo, da je raven. Nato biskvit razrežemo na tri dele.

Dvesto mililitrov smetane pripeljemo do vretja. Umaknemo iz ognja in vmešamo 700 gramov bele čokolade. Mešamo da se čokolada stopi in počakamo da se zmes dobro ohladi – vsaj eno/dve uri.

Vodo in džem zmiksamo ali zmešamo v enotno zmes.

V spodnja dva dela biskvita izrežemo krog. Ta ne sme biti prevelik, drugače torta ne bo dovolj stabilna. Jaz sem uporabila modelček za krofe.

Prvi biskvit s krogom postavimo na končni pladenj v katerem bomo torto postregli. Biskvit ob zunanjem robu z žlico čisto malo namočimo s sladkano vodo. Pazimo da notranji del torte ob izrezanem krogu pustimo na miru, saj tam biskvit ne sme biti navlažen, ker se bodo bonbončki ob mokrem biskvitu stopili.

Biskvit premažemo z nekaj žlicami čokoladne kreme – prav tako ob notranjem robu pri izrezu s kremo namažemo bolj na malo. Pokrijemo z drugim izrezanim biskvitom in ponovimo. V sredino natresemo bonbone do vrha in pokrijemo z zadnjim delom biskvita, ki nima izrezanega kroga in je vbistvu pokrov.

Premažemo s preostalo kremo in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.

Nato segrejemo preostalo smetano do vretja. Vanjo stopimo/vmešamo 350 gramov preostale čokolade. Premešamo da je krema enotna in pustimo 30 minut, da se ohladi, nato pa z njo naredimo nov sloj čez že strjen prvi sloj kreme. V mehko kremo pritisnemo bonbončke, da z njimi popolnoma prekrijemo torto.

Takoj postrežemo.

V vednost: Bonbončki na kremi niso spuščali barve, so pa se nežno razbarvali, ko je del torte, ki je ostala, stal v hladilniku čez noč. Zato priporočam, da jo postrežete v roku 4-5 ur od takrat ko ste jo okrasili. 😉

Torto pinjato s smartis bonbončki sem pripravljala s pomočjo kuhinjskega robota Bosch MUM5 o katerem več informacij najdete tukaj in s pomočjo vakumskega paličnega mešalnika ErgoMixx, ki ga najdete tukaj. Pekla pa sem jo v Boschevi kombinirani parni pečici. 

V spletni trgovini Big Bang – https://www.bigbang.si/izdelki/mum-ana-10-katalog/ lahko s promocijsko kodo: ANA10, dobite dodatni 10 % popust  za izbrane kuhinjske robote s tehtnico. Promocija velja 21. 5. do 8. 6. 2020.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.