Anina kuhinja

Torta čebelica

Čas priprave: 35-45 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: torta premera 20-24 cm (24 premera pride bolj nizka)

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
2 jajci
40 gramov navadnega sladkorja
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
30 gramov moke
1/3 čajne žličke Dr. Oetker pecilnega praška
20 gramov Dr. Oetker grenkega kakava v prahu
ščepec soli

Sestavine za kremo:
400 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
500 ml sladke smetane za stepanje
3 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 Dr. Oetker vanilijev strok
6 lističev Dr. oetker želatine v lističih

Ostale sestavine:
6-8 žlic marelične ali breskove marmelade
nekaj žlic mleka za namakanje biskvita
marelice iz kompota
50 gramov stopljene temne čokolade za glavice
Dr. Oetker čokoladne barvice za risanje črt in oči
Dr. Oetker mandljevi lističi za krila

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo biskvit. Pekač namastimo. Moko, kakav in pecilni prašek premešamo. Jajca skupaj s sladkorjem in pasto stepamo do svetlo rumene barve. Med stepanjem dodamo ščepec soli. Nato po dveh delih počasi vmešamo moko s kakavom.

Prelijemo v pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut.

Ohladimo, nato pa namočimo z mlekom in premažemo s polovico marelične marmelade. Pustimo v obodu za torto, ker bomo kasneje čez zlili kremo.

Nato pripravimo kremo. Dve tretjini mleka pripeljemo do točke tik pred vretjem. V preostalo tretjino vmešamo prašek za vanilijev puding in polno žlico sladkorja v prahu. Vmešamo v vroče mleko in kuhamo da se puding zgosti in skuha. Prelijemo in pokrijemo s folijo za živila, ter počakamo da se puding popolnoma ohladi.

Nadaljujemo ko se puding ohladi. Želatino namočimo v hladni vodi in jo tam pustimo nekih 10-15 minut. Sladko smetano stepamo samo do točke, ko se malo dvigne ampak ostaja tekoča. Takrat ji vmešamo preostali sladkor v prahu. Nekaj žlic smetano dodamo k ohlajenemu pudingu in ga z ročnim mešalnikom fino stepemo da se spremeni v lepo kremo. Takšnega zmešamo s preostalo smetano in semeni vanilijevega stroka. Do željene sladkobe dosladkamo.

Želatino ožamemo in dodamo v kozico kjer smo prilili toliko vode, da je pokrila dno. Na najnižji temperaturi segrevamo da se želatina popolnoma stopi, nato pa jo vmešamo h kremi. Prelijemo čez biskvit in položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje pa kar čez noč.

Ohlajeni torti odstranimo obod in premažemo z marelično marmelado. Če je prečvrsta, jo pred mazanjem na nizki temperaturi na štedilniku malo pogrejemo.

Marelice iz kompota dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Čokoladne barvice položimo v vročo vodo, da bo čokolada lepše tekla ven. Temno čokolado stopimo na vodni kopeli in na papir za peko dodamo majhne elipse za glave čebelic. Počakamo da se ohladijo, nato pa s čokoladnimi barvami narišemo beli piki in črni piki v beli piki – za oči. Lahko tudi stopimo belo čokolado, če barvic nimamo in ustvarimo oči z njo.

Marelice položimo na torto in ji okrasimo.

S čokoladnimi barvicami narišemo črte (če barvic nimamo, uporabimo stopljeno čokolado). Dodamo glavo in z nožem zarežemo mali odprtini kamor zabodemo mandljeve lističe za krila.

Dodamo še kakšno marjetico in smo končali.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]