Anina kuhinja

Tempeh z brokolijem, kvinojo in kalčki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

80 gramov Zlata ptička bio kvinoje
200 gramov Zlata ptička tempeha
2 žlici sojine omake
1 žlic sezamovega olja
1 rdeča čebula
120 gramov brokolijevih cvetov
2 stroka česna
5 gramov Zlata ptička brokolijevih kalčkov

Postopek:

Natisni

Kvinojo stresemo v posodo in zalijemo z večjo količino vode, ter primerno solimo. Kuhamo jo 13 minut, nato pa dodamo brokolijeve cvetove.

Med kuhanjem pripravimo ostale sestavine. Čebulo in česen narežemo na drobno. Na čajni žlički sezamovega olja popečemo na kocke narezan tempeh in mu dodamo sojino omako. Pražimo ga da se lepo zapeče. Nato ga odstavimo.

Na čajni žlički sezamovega semen v isti ponvi popražimo čebulo. Malo jo posolimo, in jo pražimo da se omehča. Nato dodamo česen in ko zadiši prilijemo čisto malo vode, da se sestavini še malo bolj mehko pokuhata.

Takrat dodamo kuhano kvinojo in brokoli. Malo popražimo in na koncu vmešamo tempeh.

Na vrh serviramo kalčke in takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.