Anina kuhinja

Temna čokoladna torta

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Sipanje moke in kakava v prahu.

 

Narejena zmes za biskvit.

 

Pečen biskvit.

 

Dodajanje stopljene čokolade v stepeno smetano.

 

V obodu prva plast biskvita in kreme.

 

Ohlajena torta.

 

Prelivanje torte s stopljeno čokolado.

 

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut
ČAS PEKE: 40 minut

Za pekač premera 26 cm.

SESTAVINE za biskvit:

– 4 jajca
– 140 g navadne moke
– 60 g BAM kakava v prahu
– 200 g sladkorja
– 1 pecilni prašek
– 0,7 dcl vode
– 0,7 dcl olja

Sestavine za nadev:

– 0,8 l smetane za stepanje
– 350-400 g BAM temne čokolade (70 % kakava)
– 8-10 žlic sladkorja v prahu
– 1 žlička BAM vanilijeve paste
– 2 kremfiksa ali strjevalca smetane
– 2 zravnani žlici masla

Ostale sestavine:

– 200 g jedilne čokolade
– 2-3 dcl mleka
– 4-5 žlic ruma
– maslo za premaz pekača

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Nato namastimo pekač. Na dno pekača položimo peki papir, ki smo ga izstrigli v obliki kroga. Peki papir prav tako namastimo in potresemo z žličko moke.
Pripravimo si dve posodi. V eno zlijemo beljake in v drugo rumenjake. Rumanjkom dodamo sladkor in jih stepamo z električnim mešalnikom dokler se vsebina enkratno ne poveča in postane svetlo rumene barve. V večji kozarec zlijemo tekoče sestavine in v manjšo posodo stehtamo suhe sestavine. Suhe in tekoče sestavine postopoma nežno z metlico vmešamo v stepene rumenjake. Na koncu iz beljakov naredimo sneg in še tega nežno vmešamo v preostalo zmes. Zmes zlijemo v pekač in jo malce potresemo. Sicer ne vem kako naj razložim ampak pekač nežno ‘butnite’ ob kuhinjski pult. S tem boste pripomogli da bo končni biskvit bolj raven. Pekač položite v pečico in biskvit pečite slabih 40 minut.
Pečen biskvit odstranite iz pekača in ga položite na kuhinjsko krpo, ter pustite da se ohladi.
Ko bo biskvit že bolj ali manj hladen se lotite kreme. V manši posodi na manjši temperaturi (2/9) stopite maslo. Maslu dodajte na drobne koščke zdrobljeno čokolado in jo ob bolj ali rednem mešanju stopite. Ko boste dodali čokolado temperaturo zmanjšajte na 1. Ko je čokolada stopljena jo malce pustite na miru da bo postale sobne temperature. Med tem z električnim mešalnikom stepite smetano in ji med stepanjem dodajte kremfix. Stepeni nato z metlico nežno vmešajte čokolado.
V kozarec zlijte mleko in rum. Biksvit razdelite na tri dele. Na končni pladenj položite obod od pekača in vanj naložite prvo plast biskvita. Biskvit z rumovim mlekom namočite in ga premažite s polovico kreme. Postopek ponovite. Na koncu na vrh dodajte še zadnjo plast biskvita in položite v hladilnik za čez noč ali vsaj 2-3 ure.
Naslednji dan stopite 200 g čokolade na maslu. Čokolado prelijte čez torto in jo okrasite.

Veselo peko!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.