Sestavine:
200-250 gramov Mlinotest jajčnih rezancev Tagliatelle
1 žlica oljčnega olja
250 ml sladke smetane
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke belega popra – po okusu
1/5 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
1 pest naribanega parmezana
burrata na porcijo
1-2 žlice grobo narezanih praženih in soljenih pistacij
Postopek:
NatisniČesen v prahu namočimo v dve žlici vode, da se omehča.
V segreto ponev dodamo olje in na njem popražimo česen. Ko zadiši prilijemo smetano. Dodamo sol, poper, muškatni orešček in parmezan. Kuhamo na srednji temperaturi nekih 5 minut.
Po tem času v omako dodamo kuhane tagliatelle. Premešamo. Postrežemo in na vrh porcije dodamo burrato in grobo narezane pražene pistacije.
Takoj postrežemo.