Anina kuhinja

Tagliatelle z burrato in pistacijami

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 7-9 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

200-250 gramov Mlinotest jajčnih rezancev Tagliatelle
1 žlica oljčnega olja
250 ml sladke smetane
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke belega popra – po okusu
1/5 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
1 pest naribanega parmezana
burrata na porcijo
1-2 žlice grobo narezanih praženih in soljenih pistacij

Postopek:

Natisni

Česen v prahu namočimo v dve žlici vode, da se omehča.

V segreto ponev dodamo olje in na njem popražimo česen. Ko zadiši prilijemo smetano. Dodamo sol, poper, muškatni orešček in parmezan. Kuhamo na srednji temperaturi nekih 5 minut.

Po tem času v omako dodamo kuhane tagliatelle. Premešamo. Postrežemo in na vrh porcije dodamo burrato in grobo narezane pražene pistacije.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.