Anina kuhinja

Srčkan toast za zajtrk

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 srčkana toasta

Sestavine:

Sestavine za srčkan toast z jajcem:
1-2 žlici oljčnega olja ali ghee masla
2 kosa kamutovega toasta (ali drugega po želji)
1-2 žlici Rio Mare tuninega namaza s papriko
1 jajce
Ščepec soli

Sestavine za srčkan toast z avokadom:
1-2 žlici oljčnega olja ali ghee masla
2 kosa kamutovega toasta (ali drugega po želji)
1-2 žlici Rio Mare lososovega namaza
1/2 avokada
1 čajna žlička limoninega soka
Ščepec soli, popra in česna v prahu

Postopek:

Natisni

Iz dveh kosov toasta izrežemo srčke z modelčkom za piškote.

Najprej pripravimo toast z avokadom. V ponvi segrejemo olje in maslo na srednjo temperaturo. Na njem popečemo en izrezan kos s srčkom in en neizrezan toast. Ko se zapeče na eni strani, obrnemo in zapečemo še na drugi.

Spodnji/cel kos premažemo s patejem in položimo čez izrezan toast. Avokado zrežemo na drobno, ga posolimo, popopramo in mu vmešamo česen v prahu in limonin sok. Nadevamo ga v izrezan srček.

Nato popečemo oba dela toasta s srčkom za verzijo z jajcem. Ko se zapečeta na eni strani, ju obrnemo okrog in na sredino toasta s srcem dodamo jajce. Malo ga posolimo. Temperaturo znižamo na srednjo do manjšo in posodo pokrijemo s pokrovko. Pečemo da beljak zamatira, rumenjak pa ostane tekoč.

Spodnji/cel del toast premažemo z namazom in toast s srčkom in jajcem dodamo na vrh. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.