Anina kuhinja

Spomladanski losos s pestom in šparglji 

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

2x 200 gramski file lososa s kožo
2 žlici Ponti omake Pesto alla Genovese
3-4 žlice Monini ekstra deviškega oljčnega olja GranFruttato
ščepec soli
1 limona
črni poper
6 špargljev
limonina lupinica

Postopek:

Natisni

File lososa operemo in dobro osušimo. Posolimo in položimo v vročo ponev z oljem s kožo navzdol. Temperaturo znižamo na srednjo in ga pokritega pečemo 5 minut. Nato ponev odkrijemo in ga obrnemo za minuto, da se lepo zapeče tudi na zgornji površini.

Med peko v soljenem kropu skuhamo šparglje. Kuhamo jih le 5 minut, da ostanejo še nežno hrustljavi.

Lososa na vrhu nadevamo s pestom, popopramo z grobim črnim poprom in čez vse skupaj položimo nekaj špargljev.

Spomladanski losos s pestom in šparglji je odlična jed za kosilo ali večerjo. Je odlična, zdrava in neverjetno okusna spomladanska jed. Ko pa šparglji niso več v sezoni pa odlično paše tudi z zelenim stročjim fižolom ali cukini bučko.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.