Anina kuhinja

Špargljeva juha z lososom in zdrobovimi žličniki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za juho:
350 gramov špargljev
1 rumena čebula
3 stroki česna
vejica peteršilja
1 liter jušne osnove ali vode
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
1-2 žlici kisle smetane
1 žlica paradižnikovega koncentrata – iz Zlate ptičke
200 gramov lososa

Sestavine za zdrobove žličnike:
1 jajce – iz Zlate ptičke
1 čajna žlička olja
3 žlice pšeničnega zdroba – iz Zlate ptičke
1/5 čajne žličke soli

Postopek:

Natisni

Šparglje in čebulo narežemo na majhne koščke. Česen naribamo. Lososu odstranimo kožo in ga narežemo na majhne koščke. Jajce stepemo in mu vmešamo olje, sol in zdrob. Pustimo stati.

Lososa lahko popečemo na ponvi (brez dodatnih maščob) posebej in ga med praženjem posolimo. Lahko pa ga na koncu zakuhamo v sami spasirani juhi.

V posodo dodamo žlico olja, šparglje, čebulo in česen. Zalijemo z litrom jušne osnove ali vode. Dodamo sol, peteršilj in poper, ter na nizkem ognju kuhamo 7 minut. Takrat z žličko dodajamo žličnike. Kuhamo jih deset minut. Takšne umaknemo in juho spasiramo. Dodamo ji paradižnikov koncentrat in kislo smetano in dobro premešamo.

Vmešamo nazaj žličnike in dodamo lososa. V kolikor je surov ga kuhamo še nekaj minut.

Juho postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]