Anina kuhinja

Špageti po libanonsko z maslenimi pinjolami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250 gramov špagetov Natur aktiv
  • 1/2 čajne žličke zrnastega česna
  • 100 ml navadnega jogurta Natur Aktiv
  • 2-4 žlice sladke smetane Natur aktiv
  • 50-70 gramov pinjol
  • 2 žlici masla Natur aktiv
  • sol in bel poper po okusu
  • ščep suhega ali svežega peteršilja

Postopek:

Natisni
  1. Zrnasti česen namočimo v malce mlačne, vode, da se “prebudi”. Dovolj je že 5-10 minut.
    Jogurt zmešamo s sladko smetano.
  2. V dobro soljen vrel krop dodamo špagete in jih skuhamo al-dente. Kuhane odcedimo. Nekaj žlic vode prihranimo.
  3. Maslo stopimo in na njem zlato rjavo popečemo pinjole. Pinjole odstranimo in maslu dodamo česen. Ko zadiši, primešamo testenine.
  4. Špagetom dodamo jogurt s smetano. Po okusu dosolimo in popopramo. Po vrhu potresemo peteršilj in pražene pinjole.

Natur Aktiv logo splet