Sestavine:
Sestavine za biskvit:
3 jajca
120 gramov sladkorja
1 čajna žličk Dr.Oetker vanilijeve paste ali arome
120 ml mleka
120 ml sončničnega ali repičnega olja
200 gramov moke
vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
lupinica ene bio limone
Sestavine za kremo:
350 ml smetane za stepanje
1/2 vrečke Dr. Oetker želatine fix – lahko izpustite (je pa potem smetana bolj rahla in manj obvladljiva)
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
3 žlice limoninega soka
1/2 lupinice bio limone
cca 150 ml pomarančnega soka (ali drug izbran okus – bezgov, marelični…)
Postopek:
NatisniV merilni lonček dodamo olje in mleko, ter vanilijevo pasto in limonino lupinico. V posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Jajca stepamo skupaj s sladkorjem nekih 10 minut, da se prostornina podvoji. Takrat izmenično dodajamo suhe in tekoče sestavine.
Zmes razporedimo po papirju za peko na pekač od pečice. (kot za rolado) Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 12-15 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče.
Biskvit ohladimo in iz njega z modelčkom za krofe izrežemo krogce. Preostali biskvit nadrobimo. Krogce navlažimo s pomarančnim sokom.
Sladko smetano stepamo do točke kjer se začne gostiti, vendar je še delno tekoča. Takrat med rednim mešanjem stresamo želatino fix in mešamo nekih 20-30 sekund več.
Smetano z brizgalno vrečko nadevamo na krogce in jih pokrijemo z biskvitnimi drobtinami.