Sestavine:
4 manjši beljaki
200 gramov navadnega kristalnega sladkorja
6-8 žlic Oreo drobtin
Postopek:
NatisniJajca vzamemo ven iz hladilnika 1-2 uri pred začetkom delom. Beljake in rumenjake ločimo in pazimo da med beljaki ne ostane noben rumenjak.
Beljake stepemo do čvrstega, da ob dvigu mešalk ostanejo vršički pokonci. Takrat žlico po žlico miksamo k snegu sladkor in ga stepamo da se v snegu stopi in se ne vidijo več kristalčki. Ko je ves sladkor dodan miksamo dokler se ves sladkor res kvalitetno ne zmeša s snegom. Ko vzamete malo zmesi med prste med njimi ne smete čutiti kristalčkov sladkorja.
Takrat zajemate žlico zmesi in jo dodajate na papir za peko, ter jo z žlico razmažete v nekakšno rustično obliko. Vetrc potresemo z Oreo drobtinami in položimo v segreto pečico na 85 stopinj za 4-5 ur.
Pečico po tem času ugasnemo in pečen vetrce sušimo še dodatnih 5 ur – najbolje čez noč.