Pripravljene marelice. |
Narezane marelice. |
Stepena smetana. |
Dodajanje smetane k pudingu. |
Končana krema. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 2 dcl mleka
– 3-4 zvrhane čajne žličke praška za vanilijev puding
– 3 čajne žličke sladkorja
– 1 dcl sladke smetane za stepanje + 1 žlica sladkorja
– 6 mareličnih polovičk iz konzerve
OPIS PRIPRAVE:
Mleko zavremo. Med čakanjem da zavre v šalčki zmešamo prašek za puding, sladkor in 1 žlico vode. Zmes mora biti gladka ker bo drugače puding imela grudice. V zavreto mleko z metlico vmešamo zmes in mešamo dokler se puding ne zgosti. Nato ga odstavimo in ohladimo. med ohlajenjem ga vsakih nekja minut dobro premešamo in s tem preprečimo nastajanje skorjice na vrhu in posledično grudic, ko bi jo vmešali v preostali puding.
Ko je puding hladen zmiksamo sladko smetano z dodano žlico sladkorja. Marelice razrežemo na manjše kocke. Nato pa marelice smetano in puding nežno premešamo in naložimo v 2 večji posodici ali v tri manjše. Vse skupaj za kakšne pol ure postavimo v hladilnik.Ohlajeno kremo postrežemo kot sladico.
Veselo sladkanje!
Zelo dobra kombinacija! Super se podajo tudi višnje, da gozdnih jagod sploh ne omenjam ;)!
Hvala za idejo za jutrišnjo sladičko po kosilu :)!
Sem prepričana da z veliko večino sadja pri tem receptu ne more nihče zgrešiti. Drugače pa ni kaj, pa veselo sladkanje jutri. 😉 Lep pozdravček!
Zelooooo dobro.
pozdrav,Jelka
Hvala. 😉 In oprosti za pozne odgovore. Sem v tujini pisala knjigo in me ni bilo nič na internetu.
Lep pozdravček,
Ana
Nič hudega Ana,te pa pogrešam,a bo knjiga tudi za nas?
lp,Jelka
Jelka, saj se spet kmalu vrnem pred ekrane. Knjiga bo pa seveda tudi za vas. 😉
Lep sončen pozdravček,
Ana